Τώρα που τα μήλα θα κάνουν την εμφάνισή τους, μην τα αφήσεις ανεκμετάλλευτα. Φούρνισέ τα και απόλαυσε ένα γλυκό καθόλου παχυντικό, άκρως οικονομικό και το κυριότερο, ένα γλυκάκι «a la minute” ή για να το πω και αλά ελληνικά και αλά Αλέκα της στιγμής και της αστραπής!!!

Όσο για το αν είναι εύκολο, εννοείται δεν το συζητώ…

 

  • Γράψε τα υλικά και θα δεις ότι όλα βρίσκονται στο ντουλάπι σου.

Πάμε…

 

Υλικά

 

  • 4 μεγάλα μήλα
  • 2 κουταλιές καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές μπισκότα βουτύρου
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • Χυμός και ξύσμα από μισό πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

1. Χτυπάς τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Αν δεν έχεις, πολύ εύκολα μπορείς να τα θρυμματίσεις βάζοντάς τα μέσα σε ένα σακουλάκι τροφίμων και πατώντας τα με ένα ποτήρι.

 

2. Άδειασε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπόλ, πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα καρύδια, το μέλι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι και ανακάτεψέ τα καλά, μέχρι να γίνουν μια πάστα.

 

3. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι βγάζεις το κοτσάνι και τα κουκούτσια από τα μήλα.

 

 4. Πολύ προσεκτικά ξεκίνα να γεμίζεις τα μήλα με το μείγμα και πίεσε ελαφρά για να χωρέσει η γέμιση.

 

5. Τοποθέτησέ τα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και είναι έτοιμα για ψήσιμο! Ένα εικοσάλεπτο είναι αρκετό για να ψηθούν και να μαλακώσουν. Μπορείς, όμως να τα τρυπήσεις με μια οδοντογλυφίδα για να σιγουρευτείς.

 

Καλή επιτυχία!