Δεν χρειάζεται να είσαι σεφ για να μπεις και εσύ έστω και για πρώτη φορά σ’ αυτό το δωμάτιο που υπάρχει σε όλα τα σπίτια του κόσμου– μπορεί και αναπόφευκτα και που όλοι το φωνάζουν με το μικρό του όνομα: Κουζίνα…

Αν μέχρι τώρα απλά την είχες ακουστά και ως δωμάτιο ή ακόμα και ως συσκευή, αν πάλι φοβόσουν ότι κάθε σου επαφή μαζί της, θα σε έστεφε και με μια αποτυχία, μάλλον έφτασε η ώρα να την ανακαλύψεις και να αλλάξεις γνώμη.

Δεν χρειάζεται να τρομάξεις και δεν χρειάζεται με την πρώτη να εντυπωσιάσεις και να καταπλήξεις τους πάντες και κυρίως… εκείνον που σε ενδιαφέρει περισσότερο από τους «πάντες» με μια συνταγή άξια για αστεράκια «Michelin”. Ξεκίνα από κάτι πιο εύκολο και απλό. Συμβατό με την αρχάρια κατάστασή σου και που ξέρεις; Μπορεί να σου αρέσει και σύντομα να προχωρήσεις και στα πιο complicated diches…

Εν αρχή, πάντως έχει ομελέτα και μάλιστα από εκείνες που δεν σε κουράζουν! Δεν χρειάζεται να κάνει κανένα ακροβατικό για τούμπες από την πιατέλα στο τηγάνι για να γυρίσει ανάποδα, φουσκώνει μόνη της, ψήνεται πάνω κάτω επίσης μόνη της και μάλιστα … ρίχνοντας και τις γυροβολιές της στο ταψί!

Δες πως θα φτιάξεις την πιο εύκολη, νόστιμη και οικονομική ομελέτα και που σε καμιά περίπτωση δεν θα μαρτυράει την … πρώτη σας φορά!!!

 

Υλικά για την ομελέτα

4 αυγά

3 φέτες ζαμπόν (ή όποιο άλλο αλλαντικό θέλεις)

100 γρ. φέτα

100 γρ. κίτρινο τυρί

½ πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες

1 μικρή κρέμα γάλακτος light (εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απλό εβαπορέ. Περίπου 1 φλιτζάνι)

Λάδι ή βούτυρο για το ταψί

Αλάτι - πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βουτύρωσε πολύ καλά ένα ταψί ή πυρέξ. Ρίξε το ζαμπόν ψιλοκομμένο, την πιπεριά και τα τυριά. Χτύπησε με ένα πιρούνι τα αυγά με την κρέμα ή το γάλα και πρόσθεσε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείς. Με μια κίνηση, άδειασε το μίγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και ψήσε την ομελέτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. 

 

Καλή επιτυχία!