1. Ο Αλοϊς του Λίχτενσταϊν

Επικεφαλής της χώρας (και της τράπεζας) είναι ο απόλυτος μονάρχης, πρίγκιπας Χανς-Ανταμ (Ιωάννης-Αδάμ), η περιουσία του οποίου υπολογίζεται από το «Forbes» σε 4,5 δισ. δολάρια. Είναι ο πλουσιότερος ηγεμόνας στην Ευρώπη και μόνο οι μονάρχες της Αραβικής χερσονήσου τον ξεπερνούν σε πλούτο. Από τις παλαιότερες ανεξάρτητες χώρες της Ευρώπης, το Λιχτενστάιν κυβερνάται από τον 17ο αιώνα από τους προγόνους των σημερινών ηγεμόνων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μία από τις σημαντικότερες συλλογές έργων τέχνης στον κόσμο, αποτελούμενη κυρίως από Μεγάλους Ζωγράφους.

 

2. Ο πρίγκιπας Γκιγιόμ του Λουξεμβούργου με την κοντέσα Στεφανί Ντα Λανουά

Πρώην αξιωματικός της χώρας του και επιχειρηματιίας, ο πολυταξιδεμένος Γκιγιόμ έχει πολλά χρόνια μπροστά του για να διαδεχθεί τον 59χρονο πατέρα του, Μεγάλο Δούκα Ερρίκου του Λουξεμβούργου.

 

3. H πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό

Η εγγονή της Grace Kelly, Charlotte Marie Pomeline Casiraghi, όπως είναι το πλήρες όνομά της, γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου του 1986 και σε ηλικία 4 ετών έχασε τον πατέρα της σε ατύχημα. Είναι το δεύτερο παιδί της Caroline (έχει άλλα τρία, τον μεγαλύτερο Andrea, τον Pierre και τη Alexandra, από τον τρίτο της γάμο) και η τέταρτη σε σειρά διάδοχος για το θρόνο του Πριγκιπάτου. Η Charlotte, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ ως πρωταθλήτρια της ιππασίας ποζάρει ως το πρόσωπο της Gucci στην καμπάνια του Οίκου.

 

4. Η Ελισάβετ του Βελγίου

Είναι 12 ετών και διάδοχος του θρόνου του Βελγίου αλλά έχει παρόμοιες δραστηριότητες με την Kate Middleton. Η μικρή είχε κάνει και την πρώτη της δημόσια ομιλία στα πλάισια των βασιλικών της καθηκόντων το 2009 κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του παιδικού νοσοκομείου The Princess Elisabeth Children’s Hospital.

 

5. Ο Πριγκίπας Φρειδερίκος της Δανίας

Ο πρίγκιπας Φρειδερίκος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και κληρονομικός διάδοχος του θρόνου της Δανίας. Μάλιστα είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και φαν του αθλητισμού. Δεν μας κάνει εντύπωση λοιπόν το ότι γνώρισε την αγαπημένη του Μαίρη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

 

6. Η Κατερίνα-Αμαλία της Ολλανδίας

Η εννιάχρονη Καταρίνα-Αμαλία έχει ονομαστεί επισήμως πριγκίπισσα-διάδοχος της Ολλανδίας αφού είναι η μεγαλύτερη κόρη του 46χρονου πρίγκιπα Βίλχεμ-Αλεξάντερ της Ολλανδίας, νεότερου μονάρχη της Ευρώπης. Αυτό που την κάνει πιο συμπαθητική είναι ότι πηγαίνει σε ένα απλό δημόσιο σχολείο της χώρας της όπως τα υπόλοιπα παιδάκια.

 

7. Ο Πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας

Αυτός ο πρίγκιπας ήταν αρκετά "αντισυμβατικός". Συζούσε πριν παντρευτεί με κάμια μη γαλαζοαίματη (διπλό χτύπημα) η οποία ήταν σερβιτόρα και είχε ένα παιδί εκτός γάμου. Α και είναι ακτιβιστής οικολόγος.

 

8. Η 8χρονη πριγκίπισσα Λέονορ της Ισπανίας

Αυτή είναι η μικρότερη διάδοχος του θρόνου της Ευρώπης και η μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα της Ισπανίας Φελίπε και της Λετίθια Ορτίθ. Όπως φαντάζεσαι λοιπόν η 8χρονη Λέονορ ζει μια ζωή βγαλμένη από παραμύθι και περνά τον χρόνο της στο σχολείο και τα μαθήματα μπαλέτου.
 

9. Η πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας

Η πριγκίπισσα έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και "φλερτάρει" έντονα με το θρόνο της Δανίας δημιουργώντας προσδοκίες για ιδιαίτερες συνεργασίες μεταξύ των δυο χωρών.

 

10. Κάρολος, πρίγκιπας της Ουαλίας

Μπορεί ο Κάρολος να έχει φτάσει 69χρονών αλλά όσο ζει η βασίλισσα Ελισάβετ είναι απλά πρίγκιπας. Όπως και πολλοί άλλοι βασιλείς είναι πρώην αξιωματικός ενώ τα παιδιά του, Ουίλιαμ και Χάρι είναι αυτά που πλέον κλέβουν την παράσταση στη δημόσια σφαίρα.