Μια από τις πιο όμορφες γυναίκες του αιώνα, η 80 χρονη σήμερα Sophia Loren, συνεχίζει να εμπνέει το χώρο της ομορφιάς και της μόδας και μας αποκαλύπτει την λαμπερή ζωή της.

 

Σύμφωνα με την Guardian, η Ιταλίδα ντίβα, με αφορμή ένα ξεχασμένο ξύλινο κουτί με παλιές φωτογραφίες, γράμματα και ραβασάκια από τον Φρανκ Σινάτρα και τον Κάρι Γκραντ, αποφάσισε να γράψει την ιστορία της με τίτλο "Ieri, Oggi, Domani" ("Yesterday, Today, Tomorrow" από την ομώνυμη ταινία). Μάλιστα, το ενδιαφέρον των αναγνωστών είναι τόσο μεγάλο που οι μεταφράσεις του βιβλίου έχουν ήδη ξεκινήσει.

Θα διαβάσουμε λοιπόν -μεταξύ άλλων- όχι μόνο για τη συζυγική της ζωή με τον κατά 22 χρόνια μεγαλύτερο και μέντορα της,Carlo Ponti αλλά και για το πώς η ηθοποιός έριξε χυλόπιτες στους γοητευτικούς Cary Grant και Marlon Brando. 

«Ήθελα να πω την ιστορία μου με δικά μου λόγια» δήλωσε η Loren σε ιταλική τηλεοπτική εκπομπή τον Σεπτέμβριο. Έτσι, μέσα από 336 σελίδες και πάνω από 500 φωτογραφίες έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από το διαφορετικό πρόσωπο των Carlo Ponti, Marcello Mastroianni, Cary Grant (ο οποίος μάλιστα την παρακαλούσε να τον παντρευτεί), Peter Sellers, Richard Burton, Marlon Brando, Audrey Hepburn και Gregory Peck.

Τι συνέβαινε λοιπόν με τον Grant και τη Loren;

Η πρώτη συνάντηση της ηθοποιού με τον Αμερικανό σταρ Cary Grant, ήταν στα γυρίσματα της ταινίας "The Pride and The Passion" το 1957. Εκείνος κατά 30 χρόνια μεγαλύτερος και ήδη παντρεμένος με την τρίτη γυναίκα του, την ερωτεύτηκε παράφορα. Εντούτοις, η πανέμορφη Sophia είχε κλείσει ήδη 5 χρόνια σχέσης και ετοιμάζοταν να παντρευτεί τον Ιταλό κινηματογραφικό παραγωγό Carlo Ponti, ο οποίος είχε μόλις καταφέρει να πάρει διαζύγιο από τη σύζυγό του. Τελικά, η Loren παντρεύτηκε τον Ponti και έμεινε μαζί του για 40 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το θάνατο του το 2007.

«Επρεπε να διαλέξω, ο Carlo ήταν Ιταλός, ανήκε στον κόσμο μου. Ήξερα ότι ήταν το σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνω για μένα. Εκείνη την περίοδο δεν είχα ενοχές. Ήμουν ερωτευμένη με τον άντρα μου. Ήμουν πολύ τρυφερή με τoν Cary, αλλά ήμουν μόνο 23. Δεν μπορούσα να παντρευτώ έναν γίγαντα από μία άλλη χώρα και να αφήσω τον Carlo. Δεν ήμουν έτοιμη για ένα τόσο μεγάλο βήμα» εξήγει η ίδια στο βιβλίο της.

Ωστόσο ο Grant ήταν απτόητος και ποτέ δεν σταμάτησε να την διεκδίκει με γράμματα. "Με συγχωρείς, γλυκό μου κορίτσι. Σε πιέζω πάρα πολύ. Να προσευχηθείς -και το ίδιο θα κάνω και εγώ- μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Αντίο Sophia. Cary", "Θα είσαι στις προσευχές μου. Αν θέλεις και εσύ, προσευχήσου με εμένα για τον ίδιο σκοπό. Όλα θα πάνε καλά και η ζωή θα είναι όμορφη", έγραφε στα γράμματά του. Η απόφαση της Loren όμως ήταν αμετάκλητη αν και η ερωτική χημεία μεταξύ τους ήταν φανερή ακόμη και όταν οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά για τις ανάγκες της ταινίας Houseboat (1958).

Πώς "σκότωσε" με το βλέμμα της τον Brando

Η Loren ήξερε να επιπλήττει με τρόπο ακόμη και τον Marlon Brando. Ο ηθοποίος, θύμα κι εκείνος της γοητείας της, επιδιώξε να την προσεγγίσει ερωτικά στα γυρίσματα της ταινίας τους "A Countess from Hong Kong". Όταν λοιπόν άπλωσε τα χέρια του πάνω της, η Loren εξοργίστηκε. "Ξαφνικά έβαλε τα χέρια του πάνω μου. Γύρισα με απόλυτη ηρεμία και του είπα "Μην τολμήσεις να το ξανακάνεις αυτό. Ποτέ ξανά!" Όπως τον κοίταξα έντονα μέσα στα μάτια φαινότανε μικρός και ανυπεράσπιστος. Σχεδόν είχε πέσει θύμα της δικής του κακής φήμης. Δεν το ξανάκανε ποτέ, αλλά ήταν πραγματικά δύσκολο να δουλεύεις μαζί του μετά από αυτό".