Μη στραβώνεις, το ξέρουμε ότι γνωρίζεις να ψωνίζεις έξυπνα και επενδύεις σε διαχρονικά κομμάτια ΑΛΛΑ αν εντελώς τυχαία έχουν βρεθεί μερικά κομμάτια στην ντουλάπα σου που μπορεί να σου θυμίσουν οποιοδήποτε από τις παρακάτω κατηγορίες, απλά να θυμάσαι ότι φέτος δε θα είναι η χρονιά του. Κι επειδή με τις εκπτώσεις έχασες λίγο τον έλεγχο και πήρες μερικά παραπάνω κομμάτια, να σου πω - και κράτα την υπομονή σου - ότι μπορείς ευχαρίστως να φοράς αυτά που ακολουθούν, απλά θα είσαι λίιιιγο εκτός εποχής.

1. Πλισέ μάξι φούστα. Δε θα κάνεις κι έγκλημα αν την φορέσεις, αλλά έτσι - ρε παιδί μου - πληροφοριακά πάντα, να θυμάσαι ότι η μεταλιζέ μάξι φούστα είναι αυτή που θα κλέψει τις εντυπώσεις αυτή τη σεζόν. Φούστες σαν τη συγκεκριμένη, θα μπορούσαν να μείνουν στο πατάρι για φέτος.

2. Μίντι σατέν φούστα. Ε αν δεν είναι η προηγούμενη φούστα, λες να είναι αυτή στη μόδα; Το συγκεκριμένο κομμάτι πρέπει να έχει γίνει ένα από τα πιο πολυφορεμένα από τις bloggers ολόκληρου του πλανήτη, σε διάφορα χρώματα και με ποικιλία σε prints, με αποτέλεσμα να έχει "καεί" λίγο σε social media και περιοδικά. Από την άλλη, επιβεβαιωθήκαμε για άλλη μια φορά για το εξής: η μόδα κάνει κύκλους κι ένα trend του '50 με λίγη καλή θέληση μπορεί να γίνει ξανά ένα επίκαιρο hot piece. Παρόλα αυτά, ας κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα κι απ' αυτή, τόσες ακόμη σεζόν ακολουθούν άλλωστε.

3. Κολιέ με πέρλες (αυτό με τις πολλές σειρές). Μια ματιά να ρίξεις στο Pinterest και θα διαπιστώσεις ότι αυτό το αξεσουάρ έχει ταυτιστεί με το φθινόπωρο όσο κανένα άλλο. Κι αν εσύ θέλεις ντε και καλά να βάλεις την πέρλα σου, ας είναι μια η στρώση κι σίγουρα όχι συνδυασμένο με την κλασική συνταγή πουκάμισο - πουλόβερ - πέρλα.

4. Πλατφορμέ γόβες. Τουλάχιστον γι΄αυτή τη σεζόν, το trend είναι ξεκάθαρο: μονή σόλα, μοδάτη γόβα. Φέτος, το παιχνίδι γίνεται στο λεπτεπίλεπτο παπούτσι, που κολακεύει το πόδι και το κάνει να δείχνει ακόμη πιο αδύνατο. Μα τον Λουμπουτίν, δε θέλω να πετάξεις κανένα ζευγάρι και να πάρεις βιαστικές αποφάσεις που μετά θα μετανιώσεις, φύλαξε ΤΑ ΠΑΝΤΑ γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα έρθει μετά στη μόδα.

5. Δερμάτινες - ακανόνιστες τσάντες. Πολύ μου άρεσαν αυτές και τις έχω τιμήσει αρκετά διότι βολεύουν όσο λίγες. Βέβαια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τον παράγοντα μόδα / trends, οπότε θα έλεγα να τις κρατήσεις λίιιγο πιο αραιά αυτή τη σεζόν και - γιατί όχι - να προτιμήσεις ένα σακίδιο που βολεύει εξίσου.