Εϊναι ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα» της ομορφιάς σου. Γιατί, κανένας άντρας δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια γυναίκα που φοράει κόκκινο κραγιόν. Το κραγιόν στο χρώμα του πάθους είναι σέξι και σικ και ταιριάζει σε όλες. Αρκεί, να ξέρεις πώς να το φορέσεις. Ακολούθησε αυτούς ους βασικούς κανόνες:

Βρες τη σωστή απόχρωση για σένα

Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου. Δοκίμασε όσο περισσότερες γίνεται μέχρι να βρεις εκείνη που δένει πιο αρμονικά με το χρώμα της επιδερμίδας και των μαλλιών σου. Ένας απλός τρόπος να την ανακαλύψεις είναι να ξέρεις ότι εάν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα θα πρέπει να προτιμήσεις ένα καθαρό κόκκινο, χωρίς πορτοκαλί τίνους, ενώ εάν είσαι πιο σκούρα ένα που φέρνει προς το μπορντό θα του πηγαίνει καλύτερα. Για τις ενδιάμεσες αποχρώσεις της επιδερμίδας, επίλεξε ένα που έχει ροζ ή πορτοκαλί τόνους.

Μην το φοράς ποτέ χωρίς περίγραμμα

Μπορεί να νομίζεις ότι το περίγραμμα χειλιών είναι πολύ ντεμοντέ, όταν όμως πρόκειται να βάλεις κόκκινο κραγιόν, το μολύβι είναι απαραίτητο. Πάρε ένα στην ίδια ακροβώς απόχρωση με το κραγιόν σου ώστε να μην ξεχωρίζει. Η δουλειά του είναι να «κλειδώνει» το χρώμα στο χείλη ώστε να μην μοιάζεις με κλόουν μετά από λίγες ώρες.

Συνδύασέ το με τα κατάλληλα ρούχα

Εάν έχεις αποφασίσει να φορέσεις κόκκινο κραγιόν, θα πρέπει να βασίσεις σε αυτό ολόκληρη την εμφάνισή σου. Εάν το συνδυάσεις με το κατάλληλο outfit θα δείχνει εντυπωσιακό και λαμπερό -διαφορετικά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι «φτηνό» ή ακόμα και τραγικό! Ταιριάζει ιδανικά με ένα μαύριο σύνολο -ή ένα little black dress- αλλά και με βραδινά φορέματα. Για πιο νεανικό (και λιγότερο βραδινό) στυλ, φόρεσέ το με τζιν παντελόνι, λευκό T-shirt και δερμάτινο τζάκετ. Πρόσθεσε μια μικρή λεοπάρ νότα (π.χ. ένα φουλάρι). Εάν όμως έχεις σκοπό να φορέσεις τζιν και φούτερ ή τη φόρμα σου, τότε άφησε το κόκκινο κραγιόν και βάλε ένα διάφανο γκλος.

Βεβαιώσου ότι τα δόντια σου είναι λευκά

Το κόκκινο κραγιόν δεν δείχνει πολύ ωραίο όταν τα δόντια είναι κιτρινωπά. Εάν λοιπόν το χρώμα τους έχει αλλιωθεί από τους καφέδες ή το τσιγάρο αλλά σου αρέσει το κόκκινο κραγιόν, ίσως πρέπει να σκεφτείς να κάνεις μια λεύκανση. Διαφορετικά, διάλεξε ένα άλλο κραγιόν.

Μη φορέσεις τίποτα ροζ

Τίποτα που έχει ροζ χρώμα δεν πρέπει να πλησιάσει το κόκκινο κραγιόν σου. Το ροζ είναι ο χειρότερος εφιάλτης του κόκκινου!

Περιόρισε το υπόλοιπα μακιγιάζ σε basic τόνους

Όταν βάφεις τα χείλη σου κόκκινα, μην βάλεις σκούρες σκιές στα μάτια ή έντονο ρουζ. Άπλωσε σε όλο το πρόσωπο μια διάφανη πούδρα στο φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σου και βάλε δυο στρώσεις μάσκαρα. Είσαι έτοιμη!