Θα ήθελες μερικές ξανθωπές αντεύγειες αλλά δεν θέλεις να μπλέξεις από αυτή την ηλικία με κομμωτήρια και βαφές; Ευτυχώς, υπάρχουν οι κλασικές δοκιμασμένες «συνταγές της γιαγιάς» που θα σε βοηθήσουν να ανοίξεις έναν-δυο τόνους το χρώμα των μαλλιών σου με τα πιο φυσικά και ακίνδυνα συστατικά.

Με κανέλα

Εκτός από το ότι έχει φανταστικό άρωμα, η κανέλα είναι ένα κι ένα για να ανοίξεις λίγο τα μαλλιά σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αναμείξεις μια κουταλιά κανέλα σε σκόνη με την ποότητα του μαλακτικού που βάζεις συνήθως στα μαλλιά σου και να το απλώσεις ομοιόμορφα σε όλο το κεφάλι. Χτενίσου με μια χτένα με φαρδιά δόντια για να είσαι σίγουρη ότι έχει πάει παντού. Στη συνέχεια, πιάσε τα μαλλιά σου με ένα κλικ (αν είναι μακριά) φόρεσε ένα πλαστικό σκουφάκι μπάνιου (ξέρεις, αυτά τα διάφανα) και άφησέ τα έτσι όλη τη νύχτα. Το πρωί λούσε τα κανονικά.

Με χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι τέλειο για τα μαλλιά -γι' αυτό άλλωστε περιέχεται σε πολλά σαμπουάν και προϊόντα φροντίδας των μαλλιών. Επιπλέον, θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την πιτιρίδα (αν έχεις). Βάλε ένα φακελάκι σε ένα φλιτζάνι νερό και άφησέ το για 10 λεπτά. Όταν κρυώσει, ρίξτο στα μαλλιά σου. Εάν θέλεις ξανθές ανταύγειες σε μερικά μόνο σημεία, χώρισε τα μαλλιά σου σε τσουλούφια και βρέξε καλά με το χαμομήλι μόνο αυτά που θέλεις να ξανθύνεις. Κοιμήσου έτσι και λούσε τα μαλλιά σου το πρωί.

Με μέλι και ξύδι

Εκτός από μια νόστιμη βινεγκρέτ, αυτά τα δύο υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα μαλλιά σου. Το μέλι είναι ισχυρός ξανθυτικός παράγοντας, ενώ παράλληλα ενυδατώνει. Θα χρειαστείς:

  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 2 φλιτζάνια ξύδι
  • 1 κουτ. γλ. Ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλ. Κανέλα τριμένη

Το ελαιόλαδο προσθέτει έξτρα ενυδατική δράση, ενώ η κανέλα εγγυάται ακόμα πιο ανοιχτό χρώμα. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί, άπλωσε το μίγμα ομοιόμορφα στο κεφάλι και άφησέ το όλη τη νύχτα. Το πρωί λούσε τα μαλλιά σου και χτένισέ τα όπως συνήθως.

Με λεμόνι

Είναι ένα πολύ παλιό κόλπο, όμως είναι δοκιμασμένο και να είσαι σίγουρη ότι πιάνει. Πρόσθεσε το χυμό ενός λεμονιού σε ζεστό νερό και με αυτό βρέξε τις τούφες των μαλλιών σου που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Μετά, βγες στο μπαλκόνι και κάθισε να διαβάσεις ένα περιοδικό σε ένα σημείο όπου να σε χτυπάει ο ήλιος. Μπορείς να το κάνεις όσο συχνά θέλεις, αρκεί να μην ξεχνάς να φοράς αντηλιακό!

Με μαγειρική σόδα

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ρίξεις ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα δοχείο με νερό και να το βάλεις στα μαλλιά σου μετά το σαμπουάν και πριν το conditioner. Επανάλαβέ το μια-δυο φορές το μήνα και σταδιακά θα δεις το χρώμα των μαλλιών σου να ανοίγει. Ωστόσο, καλό θα ήταν να αποφύγεις αυτό το τρικ αν τα μαλλιά σου είναι κατεστραμένα.

Με χέννα

Αν θέλεις κοκκινωπές ανταύγειες η χέννα θα γίνει η καλύτερη φίλη σου. Ρίξε 3 κουταλιές της σούπας σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό (αύξησε τις ποσότητες αν τα μαλλιά σου είναι πολύ μακριά) και πέρασέ το με ένα πινέλο σε όλα τα μαλλιά, αφού πρώτα τα χτενίσεις. Άφησέ τη για 2-3 ώρες, ξέβγαλε και λούσε τα μαλλιά σου.