Πολλές κοπέλες (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα πρώτο και καλύτερο) δεν το έχουν με το μακιγιάζ και ειδικότερα μ΄αυτό το τρομερό και φοβερό εργαλείο που λέγεται eyeliner. Το αποτέλεσμα που δημιουργεί, δε λέω, φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό αλλά μέχρι να το καταφέρεις τραβάς γραμμές για να τις αφαιρέσεις στο λεπτό, γεμίζεις το μπάνιο μαντιλάκια καθαρισμού, τα χέρια σου με χρώμα, χαμός.

Γι' αυτό, λοιπόν, όταν εμφανίστηκε αυτό το φανταστικό trick που μας βγάζει από τον γολγοθά του eyeliner (ναι, είμαι drama queen και το χαίρομαι) δε θα μπορούσαμε να μην ενθουσιαστούμε.

Τι χρειάζεσαι; To αγαπημένο σου eyeliner κι ένα καθρεφτάκι.

Τι πρέπει να κάνεις; Βάζεις το καθρεφτάκι σου σε μια σταθερή επιφάνεια που να είναι όμως πιο χαμηλά από σένα. Έπειτα κοιτάς στο σημείο που θέλεις να τραβήξεις τη γραμμή και ξεκινάς να τη διαμορφώνεις. Μ' αυτόν τον τρόπο η γραμμή σου θα είναι σε απόλυτη ευθεία, χωρίς ασυμμετρίες και κενά. Το συγκεκριμένο trick συμβουλεύει κυρίως να σφίξεις τα δάχτυλα των ποδιών σου (σοβαρά τώρα) και να σουφρώσεις τα μάτια σου όπως θα έκανες υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Γιατί δουλεύει κάτι τέτοιο; Μπορεί να είναι απλά στο μυαλό όλα αυτά, αλλά υπάρχουν ισχυρισμοί ότι όταν σουφρώνεις τα δάχτυλα των ποδιών σου, υπόλοιπα σημεία του σώματος σου γίνονται πιο σταθερά από πριν, όπως για παράδειγμα τα χέρια σου. Μην ψάχνεις εξήγηση σε όλα, εξάλλου τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στο eyeliner σου, πιστεύω ότι θα μιλούν από μόνα τους!