Μία φορά και έναν καιρό , ζούσε σε μια μαγική κοιλάδα ένας φοβερός «Δράκος» .Κάθε πρωί στεναχωρημένος έπινε ''Πικρό καφέ'' ,επειδή όλοι τον έτρεμαν και δεν ήθελαν να ακούσουν τα τραγούδια του. Έτσι και αυτός άρχισε να γράφει μουσικές με «Λόγια της Σιωπής» που μπορούσαν να ακούσουν μόνο λίγοι . Μια μέρα περνώντας από την κοιλάδα ένα «Θεριό», άκουσε τα τραγούδια του, τον πλησίασε και χωρίς να φοβηθεί καθόλου του χάρισε ένα «Χάρτινο λουλούδι». Ο «Δράκος» κατάλαβε πως επιτέλους άκουσε κάποιος τα τραγούδια του και του αποκρίθηκε: Τόσα χρόνια κανείς δεν με καταλάβαινε και το μόνο που προσπαθούσα να κάνω ήταν να «Βάζω φωτιά» στις συνειδήσεις τους. Ήρθες εσύ όμως και με αυτό το «Χάρτινο λουλούδι» με ελευθέρωσες. Τώρα πια θα μπορώ «Να πετάξω» χαρούμενος κι ευτυχισμένος. Κι απάντησε το «Θεριό» : Να ξέρεις «Όλα για όσα προσεύχεσαι» κάποια στιγμή γίνονται πραγματικότητα. Πάντα υπάρχει κάποιος που θα σε νοιώσει ,θα σε ακούσει και θα σε δεχτεί όπως είσαι, ακόμα κι όταν «Εδώ βραδιάζει»… και έτσι έπεσε η νύχτα και ξεκίνησε η μουσική..."

Τρεις νέοι τραγουδοποιοί, ο Πέτρος Βεντουρής, ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος και ο Ηλίας Μαυροσκούφης, μαζί με δύο νέες ερμηνεύτριες, την Μαρία Καρέτσου και την Γεωργία Κοκορίγκου ενώνουν τις ανησυχίες τους σε μια κοινή μουσική παράσταση, που σκοπό έχει να αναδείξει την δουλειά τους. Πέντε καλοί φίλοι πλέον, μαζί με μια μπάντα εξαιρετικών μουσικών, για μια παράσταση μόνο,     την Τρίτη 22/3 στον Σταυρό του Νότου Club.

Μαζί τους οι μουσικοί :

Δημήτρης Καζάνης - βιολί

Βασίλης Καραμπελόπουλος - ντραμς

Άκης Κώτας - μπάσο

Στέφανος Χατζηαναγνώστου - φλάουτο

 

Ο Πέτρος Βεντουρής  έχει προκριθεί και συμμετάσχει στους «Αγώνες δημιουργίας ελληνικού τραγουδιού/4» (2014) στη Στέγη γραμμάτων και τεχνών

‘’Χάρτινο Λουλούδι’’ (cdsingle): 

Facebook page: https://www.facebook.com/ventourispetros/?fref=ts

 

Ο Ηλίας Μαυροσκούφης για το τραγούδι του "Βάζω φωτιά" διακρίθηκε με το βραβείο κοινού και με ειδική εύφημο μνεία από την κριτική επιτροπή στους «Αγώνες δημιουργίας ελληνικού τραγουδιού/4» (2014) στη Στέγη γραμμάτων και τεχνών, ενός μουσικού θεσμού που δημιουργήθηκε από τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. 

‘’Βάζω φωτιά ’’:  

 

 

Ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Λόγια της Σιωπής" το Δεκέμβριο του 2015  από τις εκδόσεις "Μετρονόμος".

‘’Λόγια της Σιωπής’’: 

Facebook page: https://www.facebook.com/Γιώργος-Μητρογιαννόπουλος-Γεωργία-Κοκορίγκου-224150264274384/?fref=ts

Η Μαρία Καρέτσου είναι μέλος της Μπάντας Minor Project, και συνεργάζεται με τον Πέτρο Βεντουρή συμμετέχοντας στον πρώτο του δίσκο «Όλα για όσα προσεύχεσαι», που θα είναι σύντομα διαθέσιμος ,ως vocalist και παίζοντας μαντολίνο.

Η Γεωργία Κοκορίγκου , συμμετέχει στο δίσκο "Λόγια της σιωπής" του  Γιώργου Μητρογιαννόπουλου ως ερμηνεύτρια και με ένα δικό της τραγούδι το" Apart", επίσης έχει συνεργαστεί μουσικά στο "Αφιέρωμα μελοποιημένης ποίησης" με τους επιλεχθέντες της 4ης ακρόασης της Μικρής Άρκτου  στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού. Τέλος έχει ασχοληθεί επαγγελματικά και με το θέατρο.

Σταυρός του Νότου club

Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος

Τρίτη 22/3 και ώρα 9:30μ.μ.

είσοδος 12 ευρώ με ποτό

 

Πληροφορίες για την εκδήλωση:

https://www.facebook.com/events/1718077578438066/