Η μόδα και οι τάσεις της έχουν τη δύναμη να ελέγχουν το μυαλό μας και τα θέλω μας. Κάποτε σου φαινόταν αδιανότητο το να εμφανίζεσαι με το ίδιο μπουφάν για 2-3 χρόνια, όταν ήσουν μικρή και η μαμά σου προσπαθούσε να σου βάλει τα παλιά ρούχα της αδερφής σου εσύ έκλαιγες κι όταν έβρισκε κανένα θησαυρό από τα νιάτα της και στον χάριζε με καμάρι εσύ αδιαφορούσες. Λίγα χρόνια μετά, ψαχουλεύεις στα συρτάρια της για να βρεις κανένα vintage τζιν ή σορτσάκι, παίρνεις τα παλιά ρούχα της αδερφής σου από μόνη σου (μα πώς αλλάζει ο άνθρωπος) και ψάχνεις να βρεις μαγαζιά που να πουλάνε παλιά και χιλιοφορεμένα ρούχα - έτσι θέλει η μόδα, βλέπεις.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τις vintage αγορές σου:

1. Ξεκίνα με κάτι μικρό (και λαμπερό). Τα κοσμήματα/ αξεσουάρ μπορούν να σε βάλουν λίγο πιο ομαλά στις vintage αγορές σε σχέση με ένα παλτό ή πουλόβερ. Ξεκίνα με μια statement καρφίτσα ας πούμε.

2. Αναζήτησε την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Για παράδειγμα, μια τσάντα οίκου ακόμη και δεύτερο χέρι να είναι, δεν παύει να αποτελεί μια αρκετά καλή επένδυση. Συνήθως είναι καλοφτιαγμένες και διαχρονικές, οπότε δε θα σε απογοητεύσουν. Άσε που είναι και ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις ένα ακριβό κι αυθεντικό αντικείμενο.

3. Να έχεις στο μυαλό σου και τα trends της εποχής μας. Ο καλύτερος συνδυασμός που μπορείς να κάνεις είναι ενός καινούριου κι ενός παλιού κομματιού, προκειμένου να δημιουργήσεις το προσωπικό σου και ξεχωριστό ντύσιμο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα δεις καμία άλλη να περνάει από δίπλα σου με το ίδιο συνολάκι.

4. Όταν έχεις αμφιβολίες, πάρε το πιο μικρό μέγεθος. Δεν ξέρεις αν θα σου κάνει η λευκή τσάντα αλλά θέλεις κιόλας να την αγοράσεις; Μην πάρεις την τεράστια που είναι πιο ακριβή, πάρε τη μικρή για να ησυχάσεις.

5. Πάρε κάτι ξεχωριστό. Αυτό που θα σου τραβούσε και σένα την προσοχή αν το έβλεπες να περνάει από μπροστά σου. Το statement piece που θα τρελάνει κόσμο δηλαδή!

6. Ανακάτεψε prints, εποχές και trends. Όπως είπαμε και προηγουμένως, ένα σοφό και σικ mix and match θα κάνει το ντύσιμο σου να ξεχωρίζει. Να ψωνίζεις τα vintage κομμάτια σου έχοντας πάντα στο μυαλό και τα κομμάτια που ήδη έχεις στην ντουλάπα σου!

xx