Η σωστή περιποίηση των μαλλιών σου ξεκινάει από το λούσιμο. Μη νομίζεις ότι ένα καλό στέγνωμα αρκεί, οφείλεις να τα προσέξεις τόσο κατά τη διάρκεια του λουσίματος όσο και μετά. Ακολούθησε αυτά τα απλά και τόσο σημαντικά βήματα ώστε να πετύχεις την καλύτερη δυνατή εικόνα και κατάσταση των μαλλιών σου.

1. Σαμπουάν και conditioner. Το θέμα σου φαντάζομαι θα είναι το φριζάρισμα, γι' αυτό και καλό θα ήταν να προτιμήσεις προϊόντα που το αποτρέπουν όσο γίνεται. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσεις μερικά μέχρι να καταλήξεις σ' αυτά που σου κάνουν 100%, μη δυσανασχετείς, αξίζει τον κόπο. Να προτιμάς πάντως αυτά που σχετίζονται με το είδος των μαλλιών σου, π.χ. ίσια, σπαστά, κλπ.

2. Προσοχή με την πετσέτα. Χρειάζεται να πάρεις την πολλή υγρασία, χωρίς όμως να σπάσεις την τρίχα σου, γι' αυτό προτείνω να ξεκινήσεις από τις ρίζες προς τις άκρες. Χωρίς να βάζεις ιδιαίτερη δύναμη, λοιπόν, χωρίζεις τα μαλλιά σου σε τμήματα και τα στεγνώνεις με την πετσέτα.

3. Προσοχή και με τη βούρτσα. Καλύτερα να προτιμήσεις αυτή με τα μεγάλα και χοντρά δόντια, έτσι ώστε να μη σπάσεις την τρίχα σου (μεγάλο άγχος αυτό το σπάσιμο της τρίχας πάντως, το καταλαβαίνεις). Αν έχεις μπούκλες, λέω καλύτερα να τα ξεμπερδέψεις με τα χέρια σου.

4. Βάλε το (κατάλληλο) προϊόν. Αυτό είναι που θα κάνει άλλωστε και όλη τη διαφορά. Το λάδι, για παράδειγμα, αποτελεί ένα must μετά το λούσιμο για κάθε τύπο μαλλιού.

5. Να δώσεις σχήμα. Μέχρι να στεγνώσουν εντελώς, θα χρειαστεί να τα προσέξεις έτσι ώστε να στεγνώσουν και με τον τρόπο που θέλεις. Ας πούμε εγώ κάθε φορά που τυχαίνει να κοιμάμαι με βρεγμένα μαλλιά, αυτά τα άτιμα στεγνώνουν πολύ ανώμαλα. Αν έχεις ίσια μαλλιά, θα χρειαστεί να τα χτενίζεις ανά διαστήματα (απαλά) έτσι ώστε να στεγνώσουν χωρίς να χάσουν το σχήμα τους. Αν πάλι έχεις σπαστά ή μπούκλες, μπορείς να τα πλάσεις με τα δάχτυλα σου, ενδεχομένως χρησιμοποιώντας κάποιο προϊόν styling.

xx