Αλλο κοντά στα 20, άλλο κοντά στα 30. Όλοι μου το έλεγαν, αλλά εγώ δεν το πίστευα. Τώρα που η ζυγαριά γέρνει προς τα 30 –αχ παναγία μου, ούτε να το γράψω δεν μπορώ!- σε σχέση με τα 20 –συγκεκριμένα, είμαι 27- μπορώ να πω πως είχαν δίκιο. Γιατί, ακόμα και τα μικρά πραγματάκια της καθημερινότητάς μας, αλλάζουν τελείως. 

Για παράδειγμα, και με πολλή λύπη, σας λέω τα εξής: 


1.    Ο καφές

20s: Αχ, τι καλός και γευστικός που είναι ο καφές σε αυτή την ηλικία! Βάζεις γεύσεις ή πολλή ζάχαρη, τρελαίνεσαι για Starbucks και τον πίνεις «γιατί έτσι». Στην πραγματικότητα, δεν τον χρειάζεσαι και πολύ, αλλά, εντάξει, μεγάλωσες και πρέπει να πίνεις καφέ έξω.

Δες εδώ 10 πράγματα που κάθε 20χρονο κορίτσι πρέπει να θυμάται.

30s: Ο καφές δεν είναι γλυκιά συνήθεια, αλλά ΑΝΑΓΚΗ! Δεν γίνεται να πας δουλειά ή να ξυπνήσεις χωρίς καφέ, δεν μπορείς να συγκεντρωθείς χωρίς καφέ, δεν τσουλάει η μέρα χωρίς καφέ. 


2.    Το γυμναστήριο

20s: Έχεις χρόνο και πηγαίνεις. Δοκιμάζεις καινούρια πράγματα, θέλεις  -και έχεις- ένα σφριγηλό σώμα και το θέλεις ακόμα καλύτερο. Είναι μια συνήθεια μέσα στην ημέρα που σου αρέσει πολύ –άσε που κάνεις και καινούριες γνωριμίες.

30s: Καταρχάς, αναρωτιέσαι γιατί πήγαινες γυμναστήριο στα 20, αφού τότε, ήσουν κορμάρα. Έπειτα, θέλεις πολύ να ξαναξεκινήσεις γυμναστήριο αλλά δεν έχεις χρόνο! Αλλά πρέπει, γιατί αν κυλήσεις κι άλλο, η μη-γυμναστική θα σου φέρει προβλήματα στη μέση και στο σώμα. Αν τα καταφέρεις να ξεκινήσεις πάλι γυμναστήριο, τότε επιλέγεις ένα πρόγραμμα μισής ώρας για τρεις φορές την εβδομάδα- και πολύ είναι.

3.    Τα hangovers

20s: Πολύ συχνά, και τα ευχαριστιέσαι. Ξυπνάς το μεσημέρι και το κεφάλι σου είναι νορμάλ. Όσο και να έχεις πιει.

30s: Δεν τα αντέχεις πια. Δυσκολεύεσαι να σηκωθείς, και την επόμενη μέρα είσαι ένα ράκος. Δεν το συζητώ το πόσο χάλια είσαι, εάν έχεις πιει και πολύ! Αποφεύγεις τα ποτά και τα ξενύχτια, λοιπόν, γιατί πολύ απλά, δεν τα «σηκώνεις»!

Δες εδώ 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πιεις.

4.    Η περιποίηση του δέρματος

20s: Ποια περιποίηση του δέρματος;

30s: Οι πωλήτριες έχουν αρχίσει –εδώ και χρόνια- να σου προτείνουν μια κρέμα ημέρας και μια κρέμα νυκτός, γιατί, μετά τα 25, το δέρμα αρχίζει να χρειάζεται… βοήθεια. Τι να κάνεις κι εσύ; Κάνεις την κρέμα φίλη!


5.    10 το βράδυ

20s: Τώρα ξεκινάει η μέρα! Ξεκινάς να μιλάς με την κολλητή σου για το εάν θα βγείτε, που θα πάτε, σε ποιους θα πείτε. Είσαι έτοιμη για ακόμα μια βραδιά… απρόβλεπτη!

Κορίτσια μόνα βγαίνουν: Τι πρέπει να προσέξετε όταν νυχτοπερπατάτε.

30s: Τσαγάκι, κουβερτούλα, γιαούρτι με μέλι –γιατί κάνεις και δίαιτα- και εκεί, λίγο μετά τις 10 και μισή, έρχεται η νύστα. Τόση κούραση πια μέσα στη μέρα, δεν αντέχεις για κάτι παραπάνω.

6.    Οι φίλοι

20s: Έχεις πολλούς. Από σχολείο, από σχολή, από παρέες που γνωρίζεις παντού. Δεν είναι πραγματικοί φίλοι, αλλά δε σε νοιάζει τόσο.

30s: Μια κολλητή. Άντε δύο. Και είσαι πολύ ευτυχισμένη για αυτό –γιατί σου έχουν σταθεί, έχουν «δοκιμαστεί» και ξέρεις, πως σε αγαπούν πολύ.

Δες εδώ 4 λόγους για τους οποίους η δεκαετία των 30 αποδεικνύεται καλύτερη από εκείνη των 20!