ΥΛΙΚΑ:
2 ψωμάκια τσιαπάτα
12 μέτριες γαρίδες αποφλοιωμένες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 αβοκάντο
Για τη coleslaw με wasabi:
1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
1/2 πράσινο μήλο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ μαγιονέζα
1/2 κ.γ πάστα wasabi (Ιαπωνικό καρύκευμα)
αλάτι, πιπέρι
Για τη τσιτσιμπύρα:
50 γρ. φρέσκο ginger τριμμένο
100 ml νερό
100 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
500 ml ανθρακούχο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε τη τσιτσιμπύρα. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ginger, το νερό και τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Φτιάχνουμε τη coleslaw. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2'. Σε κάθε ψωμάκι, βάζουμε μισό αβοκάντο κομμένο σε φέτες, coleslaw και 6 γαρίδες.
Καλή όρεξηηη!!
Πηγή: Έτσι Απλά