Ξέσπασε μεγάλη τρέλα με το Κουκάκι τον τελευταίο καιρό και έχω να προσθέσω και μια μεγαλύτερη δική μου τρέλα με το Monsieur Barbu πιο συγκεκριμένα. Όταν πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα σου μαγαζιά, σίγουρα δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός κριτής. Εκεί γιόρτασα τα γενέθλια μου ένα χρόνο πριν, εκεί θα πάω για καφέ, εκεί θα πάω για ποτό, εκεί θα πάρω μερικές ακόμη θερμίδες με το λατρεμένο brunch του Σαββατοκύριακου. Εκεί μπορώ να πάω μόνη μου ή με τις φίλες μου ή με τον πρίγκιπα του παραμυθιού (parking για άσπρα άλογα υπήρχε ανέκαθεν στο Κουκάκι) ή ακόμη και με τους γονείς μου - με κάποιο μαγικό τρόπο κάθε παρέα φαίνεται να του ταιριάζει όπως το burger με τις πατάτες. Δε φταίει το ότι είναι κοντά στο σπίτι μου, μπορεί να ερχόμουν κι από την άλλη άκρη της Αθήνας γι' αυτό. Ο Monsieur Barbu κάνει το brunch μια συνήθεια που έγινε λατρεία και μας κάνει επίσης να αγωνιούμε για ένα τραπέζι, έστω και μικρό, έστω και στριμωγμένο, έστω και σε μια γωνίτσα να μην πιάνει πολύ χώρο. Pancakes μπορούμε να έχουμε; Αυτό έχει σημασία. 

Μετά το σημερινό brunch αποφάσισα να γράψω γι' αυτό. Κάπως έτσι είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δε θα ξαναβρώ τραπέζι το ΣΚ εκεί, αλλά δε βαριέσαι, οι θερμίδες μειώνονται όταν τις μοιράζεσαι. Τι σου προτείνω; Την κλασική ομελέτα με ντομάτα, μανιτάρια, μπέικον και τυρί (5 ευρώ)- σταμάτα, θα χορτάσεις, συνοδεύεται και με ψωμί.

Μπορείς να πάρεις το σάντουιτς Chicken Tandoori (7 ευρώ), σε περίπτωση που πήγες αποφασισμένη για να φας τηγανιτές πατάτες και να χορτάσεις για 2-3 μέρες.

Ο καφές είναι must, οπότε ένα διπλό cappucino με 2,70 ευρώ είναι μεγάλη αμαρτία να μην το παραγγείλεις.

Χρήσιμη πληροφορία: Είναι ένα βήμα από το μετρό Συγγρού Φιξ, οπότε σου υπογράφω ότι δε θα ταλαιπωρηθείς για να το βρεις.

Μπορείς να κάνεις like στη σελίδα του Monsieur Barbu στο facebook για να ενημερώνεσαι από πρώτο χέρι.

To wifi password είναι thereisnopassword (αν έχει αλλάξει από τότε που πρωτοσυνδέθηκα, συγχώρα με) και θυμήσου να αφήσεις λίγο χώρο για τα pancakes με σοκολάτα!

xx