Περιτριγυριζόμαστε από κομπλεξικούς ανθρώπους. Ίσως είμαστε κι εμείς, μέχρι ενός βαθμού.

Ποια είναι τα σημάδια όμως για να καταλάβεις ότι η άλλη ή ο άλλος δίπλα σου είναι κομπλεξικός, ώστε να απομακρυνθείς γρήγορα; Γιατί το να έχουμε ένα από τα παρακάτω, δεν έγινε και τίποτα, άνθρωποι είμαστε, αλλά το να έχει κάποιος τα περισσότερα, μάλλον καλύτερα πρώτα να τα βρει με τον εαυτό του…


-Δεν έχει δικιά του ζωή. Έχει πολλά θέματα με την πάρτη του, εάν είναι γυναίκα είναι συνήθως κολλημένη με έναν πρώην ή γενικά έχει εμμονές και ασχολείται με τη ζωή των άλλων γιατί, πολύ απλά, δεν έχει δικιά της ζωή. Πως γίνεται να μην είναι κομπλεξική;

-Σε ζηλεύει. Φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται, που σε χαιρετάει, που σου μιλάει. Η ξινίλα είναι έκδηλη – κι αυτό, γιατί απλά εσύ είσαι καλύτερη.

Γιατί μια ειλικρινής φίλη είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει.

-Δεν ρωτάει ποτέ τι κάνεις. Επειδή δεν θέλει να ακούσει πόσο καλά περνάς εσύ και τι κάνεις στη ζωή σου, αποφεύγει να σε ρωτάει γιατί πολύ απλά θα αισθανθεί μειονεκτικά. 

-Προσπαθεί να σε μειώσει. Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κομπλεξικοί άνθρωποι είναι να σε υποτιμούν, να σε μειώνουν κάθε φορά που βρίσκουν ευκαιρία. 

10+1 χαρακτηριστικά που πρέπει οπωσδήποτε να έχει αυτός που αγαπάς.

-Μέχρι και στα social media, είναι κομπλεξικός. Σε έχει φίλη, αλλά δεν σου κάνει σχεδόν ποτέ like σε ό,τι ανεβάζεις –ή ακόμα χειρότερα, κάνει επιδεικτικά like σε δικούς σου γνωστούς , αλλά ποτέ σε εσένα ή εάν διαφωνείς με κάποιον διαδικτυακά, κάνει like σε αυτόν και όχι σε εσένα.

-Είναι άσχημος. Και δεν εννοώ άσχημος στην εμφάνιση –άλλωστε υπάρχουν πολλοί μη αντικειμενικά όμορφοι- που είναι καλοσυνάτοι. Εννοώ βγάζει κακία στη μούρη του, είναι ξινός, κακιασμένος.

7 άτομα που πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου (άμεσα).

-Δεν έχει φίλους. Μα πώς να έχει αληθινούς φίλους, όταν έχει τόσα θέματα με τον χαρακτήρα του;

-Θέλει συνεχώς να επιδεικνύεται. Με ακριβές μάρκες, με το να λέει πόσο τέλεια πέρασε, τι καλός που είναι στη δουλειά του κτλ.