Baby its cold outsideΟ χειμώνας είναι μια υπέροχη εποχή από πολλές απόψεις, αλλά οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τους χειμερινούς μήνες δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα χείλη σου. Παρόλο που τα ενυδατικά προϊόντα προσφέρουν μια προσωρινή ανακούφιση για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα χείλη, πρέπει να φτάσεις στην ρίζα του προβλήματος : Τα χείλη σου διψάνε!
Πρώτα από όλα πρέπει να καταναλώνεις οχτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Η αφυδάτωση προκαλεί ακόμη περισσότερη ξηρότητα στα χείλη σου. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να αυξήσεις την ποσότητα νερού που καταναλώνεις τον χειμώνα. Οι συνθήκες αυτήν την εποχή είναι πολύ πιο σκληρές για την επιδερμίδα σου από ό,τι το καλοκαίρι. Ποιος να το φανταζόταν!
Εκτός όμως από το νερό, υπάρχουν μερικές ακόμα φυσικές θεραπείες για την ενυδάτωση των χειλιών σου. Να τέσσερις τρόποι για να τα διατηρήσεις φρέσκα, βελούδινα και ενυδατωμένα..

Ενυδατικές φέτες αγγούρι


Κόψε ένα αγγούρι σε λεπτές φέτες και κράτησε τες πάνω στα χείλη για μερικά λεπτά. Το νερό που διαθέτει το αγγούρι θα τα ενυδατώσει σε βάθος. 


Scrub με καφέ ζάχαρη & νερό

Ανακατεύοντας λίγο νερό σε ένα μπολάκι με την καφέ ζάχαρη, μπορείς να φτιάξεις ένα scrub που είναι τέλειο για απολέπιση. Τρίψε το μείγμα στα χείλη σου μέχρι να μαλακώσουν και επανέλαβε μερικές φορές την βδομάδα. Αυτό το scrub θα βοηθήσει στο να ξεφορτωθείς τα νεκρά κύτταρα ποα κάνουν τα χείλη σου να δείχνουν σκασμένα.

Λάδι καρύδας



Για άμεση ενυδάτωση στα χείλη ζέστανε λίγο λάδι καρύδας στον φούρνο ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Άπλωσε με το δάχτυλο σου ή με μια μπατονέτα το ζεστό λάδι καρύδας πάνω στα χείλη. Αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως gloss για τα χείλη σου μιας και προσφέρει μια διακριτική λάμψη.

Μάσκα με Μέλι & Ελαιόλαδο

Για μια θεραπεία που μπορείς να την εφαρμόσεις κατά τη διάρκεια που κοιμάσαι, ανακάτεψε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου με λίγο μέλι. Το μέλι έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιμικροβιακές και θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς και το ελαιόλαδο μπορεί να σε βοηθήσει στην σωστή ενυδάτωση. Άπλωσε το μείγμα πριν πέσεις για ύπνο και τα χείλη θα είναι απαλά και ενυδατωμένα το επόμενο πρωινό!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα είναι τα χείλη σου ξηρά και ταλαιπωρημένα, κοίτα στα ντουλάπια της κουζίνας σου!