Πόσες φορές διαβάσαμε πια ότι πρέπει να προσέχουμε και να καθαρίζουμε τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ; Να ναι άπειρες; Κάπου εδώ, οι ειδικοί της ομορφιάς αφήνουν ένα κενό, μιας και υπάρχει σίγουρα ένα ακόμη αντικείμενο που χρησιμοποιείς πολύ συχνά και κανείς ποτέ δε σου είπε ότι πρέπει να το πλύνεις. Ποιό είναι αυτό; Το ψαλιδάκι για τα νύχια ή ο νυχοκόπτης, αναλόγως τι χρησιμοποιείς.

Κάτσε πριν διαβάσεις αυτό που έχω να σου πω. Κάθεσαι; Αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρη πως προσέχεις την υγιεινή σου, τότε οφείλεις να πλένεις το ψαλιδάκι νυχιών/νυχοκόπτη κάθε φορά (μα κάθε φορά) πριν τη χρήση. Κάτι τέτοιο συμβαίνει επειδή τα νύχια σου συγκεντρώνουν αμέτρητα βακτήρια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν δεν καθαρίζεις το νυχοκόπτη σου, τότε δεν τα απομακρύνεις ποτέ, απλά τα μεταφέρεις από το εργαλείο στα νύχια και το αντίστροφο. Μπορεί να κόβεις τα νύχια σου και να νομίζεις ότι τα περιποιείσαι, αλλά είσαι σίγουρη ότι ξέρεις πώς να αποφεύγεις τις μολύνσεις;

Το καθάρισμα του συγκεκριμένου εργαλείου, πάντως, δεν πρόκειται να σου φάει πολύ από το χρόνο σου. Προτείνω να το βάλεις μέσα σε ένα μπόλ με ζεστό νερό και σαπούνι περίπου για 2 λεπτά. Έπειτα, μπορείς να βάλεις λίγο οινόπνευμα σε βαμβάκι και να το περάσεις μια φορά από την επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με τα νύχια σου. Ορίστε, αυτό ήταν λοιπόν!