Συχνά πυκνά όλοι πηγαίνουμε στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου μας είτε να διαβάσουμε είτε να χαζολογήσουμε είτε να σκοτώσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Δυστυχώς, oι βιβλιοθήκες της χώρας μας δεν έχουν καμία σχέση με τις βιβλιοθήκες που είχαν για παράδειγμα στο Hogwarts, αλλά ...anyway. Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσω τους 5 τύπους φοιτητών που μπορεί κανείς να συναντήσει στη βιβλιοθήκη της σχολής τους:

1. Oι διαβαστεροί

Ήρθαν στη βιβλιοθήκη με στόχο να μελετήσουν και θα μελετήσουν. Θα τους δεις να είναι απορροφημένοι στα βιβλία, τις σημειώσεις και τις εργασίες τους. Ο μόνος λόγος που έχουν μαζί τους υπολογιστή, είναι όχι για να σερφάρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά για να βρουν περαιτέρω πληροφορίες για το μάθημα που διαβάζουν ή για την εργασία που κάνουν. Είναι συνήθως άνθρωποι συνεπείς, μελετηροί, υπεύθυνοι και πρόθυμοι να διεκδικήσουν ένα καλό βαθμό πτυχίου κι αν τυχόν τους ενοχλήσεις ή τους αποσπάσεις την προσοχή, βρες πέτρα να κρυφτείς.

study

2. Οι κοινωνικοί.

Η κατηγορία αυτή αποτελείται από εκείνα τα άτομα που έρχονται στη βιβλιοθήκη, όχι για να μελετήσουν, αλλά για να κοινωνικοποιηθούν, να πιάσουν νέες φιλίες, να δικτυωθούν. Μπορεί να τους πετύχεις καμιά φορά να διαβάζουν, αλλά συνήθως είναι εκεί για να παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα, για να κόψουν «κίνηση», βρε παιδί μου. Η βιβλιοθήκη είναι γι' αυτούς ένα μέρος κατάλληλο για δημόσιες σχέσεις και όχι για τις εργασίες τους. Συχνά προσπαθούν να σου πιάσουν την κουβέντα κάπως έτσι: «Γεια! Πειράζει να καθίσω δίπλα σου; Από ποιο τμήμα είσαι;». Άπαξ και πέσεις στην παγίδα τους, δεν πρόκειται να διαβάσεις για το υπόλοιπο της ημέρας, να είσαι βέβαιος.

social

Για περισσότερα κάνε κλικ εδώ!

Πηγή: neopolis.gr