Το contouring έγινε κάτι σαν μόδα, μια τάση στο μακιγιάζ που έκανε θαύματα, έπαιζε με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και το διαμόρφωνε όπως ακριβώς ήθελες εσύ. Τα ζυγωματικά σου γίνονταν πιο έντονα και τα αφράτα μάγουλα σου ήταν λες και εξαφανίζονταν - δεν πιάνω το θέμα αφράτο μάγουλο, καθώς καθόλου δε με συμφέρει. Πολύ άτιμο αυτό το baby face παιδιά μου.

Προσπάθησα να κάνω ένα στοιχειώδες contouring. Απέτυχα από το πρώτο λεπτό. Έχουμε πει, εμείς οι ακαμάτρες δεν τα καταφέρνουμε τόσο καλά σ αυτά. Βρέθηκα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, με τα πινέλα και τα υπόλοιπα σύνεργα μου, προσπαθώντας να ξεσηκώσω κάποιο εύκολο tutorial. Ήταν και πάλι μάταιο. Αυτό το Kardashian contour πια, δύσκολο, πολύ δύσκολο.

Υπάρχει, λοιπόν, σωτηρία και για εμάς, που απλά θέλουμε να κάνουμε λίγο πιο έντονα τα ζυγωματικά μας, με απλά πράγματα, καθημερινά. Τα βήματα είναι συγκεκριμένα:

Αρχικά, χρειαζόμαστε ένα bronzer. Όπως το contouring επιτυγχάνει στο να δημιουργήσει ένα ''βάθος'' στο μακιγιάζ σου με τις πιο σκούρες σκιάσεις σε σχέση με το χρώμα του δέρματος σου, το bronzer αντίστοιχα, μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο αλλά πολύ πιο εύκολα. Προκειμένου να κάνεις τα ζυγωματικά σου πιο έντονα, αρκεί να βάλεις το bronzer ακριβώς από κάτω τους.

Έπειτα, σειρά έχει το shimmer, για να δώσει λίγη λάμψη και να ενσωματωθεί έτσι στο καθημερινό σου μακιγιάζ. Δίνει μήκος στο πρόσωπο σου, κάνοντας το να φαίνεται πιο μακρύ και αδύνατο. Το shimmer θα είναι πολύ πιο ελαφρύ για το δέρμα σου συγκριτικά με το concealer, καθώς και σε πιο γλυκό τόνο. Πού πρέπει να το βάλεις; Στα ζυγωματικά και στη γέφυρα της μύτης, δημιουργώντας ένα ''lifting effect''.

Blush βάζουμε; Φυσικά και βάζουμε, προσεκτικά όμως και με σύνεση, ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά. Το χρώμα που θα επιλέξεις πρέπει να έχει σαν βάση το καφέ και να μην είναι πολύ φωτεινό!

xxx