Νομίζω πως συμβαίνει. Ναι, σίγουρα συμβαίνει. Δε γίνεται να μη συμβαίνει. Η φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας δεν είναι κάτι εξωπραγματικό, μπορεί να υπάρξει, μπορεί να αποδειχτεί κάτι δυνατό κι αληθινό, μπορεί να μην περιέχει ποτέ ούτε ίχνος ερωτικού στοιχείου. Μπορεί και όχι. Δεν μπορείς να εφαρμόσεις ένα γενικό κανόνα, όταν υπάρχουν άπειρες διαφορετικές καταστάσεις και άλλα τόσα διαφορετικά πρόσωπα και χαρακτήρες. Σε γενικές γραμμές, η φιλία μεταξύ δυο ατόμων διαφορετικού φύλου είναι υπαρκτή, ίσως σπάνια, αλλά αν καταφέρει να ξεπεράσει το ερωτικό/σεξουαλικό στοιχείο, θα γίνει απαραίτητη για τη ζωή σου. Έχοντας έναν φίλο δίπλα σου, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ερμηνεύσει την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Γιάννη ή του Κώστα που χάθηκε δίχως μια προειδοποίηση, όλα γίνονται πιο απλά και κατανοητά. Εξάλλου, σου έχω μιλήσει ήδη για τον κολλητό μου εδώ αλλά κυρίως στα είπα όλα μα όλα εδώ!

Και τώρα που τα έβγαλα από μέσα μου, ας μιλήσει η επιστήμη!

Ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα που είναι φίλοι, καθόλου απίθανο δεν είναι να υπάρξει η οποιαδήποτε ερωτική έλξη. Οι άντρες είναι αυτοί που μπορούν να υποκύψουν πιο εύκολα σε κάτι τέτοιο, ανεξάρτητα κιόλας από το αν είναι single ή όχι. Και κάπου εδώ, η κοπέλα ξεμαλλιάζει τη φίλη λογικά.

Έρευνες έχουν δείξει επίσης πως οι μισές φιλίες που γίνονται κατά τη διάρκεια του πανεπιστημίου ανάμεσα σε ένα αγόρι και ένα κορίτσι καταλήγουν έπειτα σε σεξουαλική επαφή ή σ' αυτό που λένε στο χωριό μου friends with benefits, κυρίως γιατί τα άτομα προτιμούν να κρατήσουν τη φιλία τους (έστω και με τα benefits) παρά να το γυρίσουν σε σχέση.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο match.com, το 67% των συμμετεχόντων αναφέρουν πως οι γυναίκες είναι σε θέση πολύ πιο εύκολα να κρατήσουν μια φιλία στα πλαίσια της, αποκλείοντας κάθε ερωτικό στοιχείο, και το 83% δήλωσε ότι μια τέτοια φιλία είναι εφικτή.

Στα λεγα εγώ!

xx