Αυτήν την εβδομάδα αποχαιρέτησα κάθε τι καλοκαιρινό. Αν και έχω καταγωγή από την Βόρεια Ελλάδα και ανήκω στα πλέον χειμερινά Ζώδια, ο Χειμώνας ως εποχή δεν μου αρέσει καθόλου γιατί συνειρμικά μου φέρνει στο μυαλό μόνο ένα πράγμα: το κρύο!

Ακόμη και αν η θερμοκρασία δεν έχει πέσει πολύ εγώ πάντα φοβάμαι ότι θα κρυώσω και έτσι με πιάνει ένας ψυχαναγκασμός να βρίσκομαι μονίμως σε ετοιμότητα!

Αφού λοιπόν έβγαλα από την αποθήκευση τις κουβερτούλες μου και ένα έκανα switch στην ντουλάπα τα καλοκαιρινά με τα χειμωνιάτικα σκέφτηκα να κάνω κάτι αντίστοιχο και με το μακιγιάζ μου και να κινηθώ σε πιο μουντές αποχρώσεις.

Αυτό το τελευταίο μπορεί να μεταφραστεί και ως μια καλή αφορμή για να πάω για ψώνια στα Inglot τα οποία ανήκουν στις αγαπημένες μου εταιρείες καλλυντικών. Αφού έκατσα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ καμιά ώρα περίπου μέσα και πειραματίστηκα με κάθε προϊόν ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΧΡΩΣΗ κατέληξα να αγοράσω ένα κραγιόν από τη βασική τους σειρά. Είναι το 236 και πρόκειται για ένα μοβ, στην απόχρωση αυτού που λέμε «σάπιο μήλο». Αυτό που μου αρέσει τόσο και το έχω αγαπήσει είναι το ότι δεν είναι τόσο σκούρο ώστε να σε κάνει να μοιάζεις με πτώμα στο νεκροτομείο αλλά ούτε τόσο «μοβ» ώστε να δείχνεις σα να βάφτηκες (μασκαρεύτηκες θέλω να πω, εντάξει).

Επίσης είναι πάρα πολύ ενυδατικό, πράγμα που το κάνει να απλώνεται πολύ εύκολα αλλά απ’ την άλλη, δυστυχώς το κάνει λιγάκι ασταθές. Δεν είναι τόσο ότι φεύγει και πάει..χάνεται… όσο ότι φεύγει και πάει στέκεται λίγο πιο κάτω, δεξιά, αριστερά… ειδικά το πρωί που θα πιεις και το καφεδάκι σου βρε αδερφέ. Ο τρόπος για να αποφεύγεις το μουτζούρωμα; Ένα ματ μολύβι χειλιών ως βάση, πριν το κραγιόν και είσαι έτοιμη!

Άλλη μια αλλαγή από την εποχική αυτή μετάβαση είναι ότι πλέον μπορώ να στεγνώνω τα μαλλιά μου άνετα χωρίς να λιώνω από τη ζέστη.

Και τώρα που είπα τα μαλλιά μου… Let me introduce you! Το μαλλί μου είναι ΑΥΤΟ που καμιά γυναίκα δεν θέλει να έχει. Όχι δεν πρόκειται για το κλασικό «έχω σγουρά και ήθελα να έχω ίσια ή το αντίστροφο». Το δικό μου μαλλί δεν είναι τίποτα από τα δύο και ταυτόχρονα είναι και τα δύο μαζί. Ήθελε να γίνει σγουρό (βασικά όταν ήμουν παιδί, ήταν) αλλά στην πορεία άλλαξε γνώμη. Όμως δεν είναι ότι ίσιωσε κιόλας. Στην προσπάθεια μάλλον βαρέθηκε και εγκατέλειψε. Όμως δεν είναι ούτε σπαστό. Είναι αυτό που λέμε κανταΐφι.

Η τρίχα είναι πάρα πολύ λεπτή με αποτέλεσμα όποια μπούκλα προσπαθεί να δημιουργηθεί, δεν είναι αρκετό ώστε να σχηματιστεί δομημένα και όποια προσπάθεια να ισιώσει, απλά αποτυγχάνει γιατί στην υποψία υγρασίας ξαναθυμάται ότι κάποτε ήτανε σγουρό.

Έχω αποκλείσει το να φοράω περούκα (dear lord) και να κάνω περμανάντ γιατί πολύ απλά θα μείνω καούκα, κουρούπα, καραφλή (τι δεν καταλαβαίνεις) ή θα μοιάζω στον Φασούλα στα νιάτα του. Επομένως η μόνη λύση είναι να τα ισιώνω με το πιστολάκι. Και στο σημείο αυτό ΠΡΟΣΚΥΝΩ τη LOREAL για το καταπληκτικό Heat Protector που λάνσαρε πέρυσι από τη σειρά της Elnett, για ίσιωμα. Κυριολεκτικά το έχω λατρέψει και παίζει να είναι το μοναδικό hair product που δεν έχω αντικαταστήσει με κάποιο άλλο (και δεν πρόκειται) για έναν ολόκληρο χρόνο!!!

Μοιάζει γαλακτερό και μυρίζει εκπληκτικά σαν πολυτελές προϊόν κομμωτηρίου. Όλα αυτά όμως δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έχει καταφέρει να κάνει στα μαλλιά μου! Το ίσιωμα τους παιχνιδάκι! Χωρίς υπερβολές είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει μιας και με βοηθάει να τα ισιώσω στο πι και φι, το ίσιωμα κρατάει όντως 3 μέρες (βέβαια στις 2 έχω συνήθως λουστεί) και δεν βαραίνει ή λαδώνει καθόλου την τρίχα, σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα προϊόντα! Τα αφήνει τόσο απαλά και λαμπερά που πραγματικά αν καμιά μέρα καταργηθεί θα νιώσω βαθιά απόγνωση!!!

Για το τέλος έχω μια ανάμνηση από ένα party, με αφορμή το λανσάρισμα της νέας χειμερινής συλλογής TOUS στο ολοκαίνουριο flagship store, στην Κηφισιά. Αν και ο λόγος που βρέθηκα εκεί ήταν επαγγελματικός, υπήρξε η τέλεια αφορμή για να ξαναδώ αγαπημένους φίλους και να διασκεδάσω πραγματικά χάρη στον… my partner in crime, την πολύ καλή μου φίλη, Μάριελ! Θα τη γνωρίζετε από το fashion blog της: The fbox (http://thefbox.weebly.com/)

Άλλωστε…

You Only Live Once!!!

Site:capri-girl.blogspot.gr

Mail: the.caprigirl@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/caprigirl

Instagram: @caprigirl_the