Ας είμαστε ειλικρινής. Το κερί πονάει. Η αποτρίχωση με κερί, κρύο ή ζεστό μπορεί να είναι από τις πιο αποτελεσματικές και από τις πιο δημοφιλής, αλλά είναι ένα βασανιστήριο. Κάποιες αντέχουν περισσότερο τον πόνο και κάποιες τον συνηθίζουν μετά από κάποιο διάστημα, αλλά ο πόνος είναι πόνος μην γελιόμαστε. Ευτυχώς υπάρχουν και τρόποι να μειώσουμε κάπως αυτό τον πόνο, ή τουλάχιστον να μην τρέξουν δάκρυα στο κρεβάτι της αισθητικού.

1.Διάλεξε την/τον σωστή/ό επαγγελματία

Το «ελαφρύ» χέρι, υπάρχει, και να εύχεσαι να το συναντήσεις. Η επαγγελματίας που θα σε αναλάβει πρέπει να έχει εμπειρία και να σε… νοιάζεται. Είναι στο χέρι της, κυριολεκτικά, να μειώσει τον πόνο ή τουλάχιστον να μην σου προκαλέσει περισσότερο από τον απολύτως απαραίτητο.

 

2.Κανόνισε το ραντεβού σου μετά την περίοδο σου

Η αντοχή σου στον πόνο είναι μεγαλύτερη λίγες μέρες μετά το τέλος της περιόδου σου. Ενώ αντίστοιχα είναι αρκετά μικρότερη λίγες μέρες πριν. Φυσικά κάθε γυναίκα διαφέρει αλλά μπορείς να πειραματιστείς και να καταλήξεις στο ποια είναι η πιο… βατή μέρα για σένα.

 

3.Πιες πολύ νερό

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί όταν μιλάμε για μειωμένο πόνο. Εννοείτε πως πίνεις περί το ενάμιση λίτρο νερό της ημέρα, αλλά προσπάθησε 2-3 μέρες πριν την επίσκεψη στην αισθητικό σου να αυξήσεις την ποσότητα που καταναλώνεις.

 

4.Ξέχνα το αλκοόλ

Εκτός του να αφυδατώνει την επιδερμίδα – που δεν το θες, το αλκοόλ σφίγγει τους πόρους σου. Όπως καταλαβαίνεις, ένας κλειστός πόρος θα κρατήσει τον θύλακα της τρίχας και θα κάνει την αποτρίχωση πιο δύσκολη και επώδυνη.

 

5.Κάνε απολέπιση

Ένα καλό scrub θα διώξει τα νεκρά κύτταρα και θα ανοίξει τους πόρους σου. Αυτό βοηθά να φύγουν ακόμα και οι πιο μικρές τρίχες με την αποτρίχωση αλλά και να μην έχεις τρίχες που «γυρνάνε». Συντομότερη διαδικασία και λιγότερος πόνος!

6.Ζήτα φυσικό κερί

Δεν είναι όλα τα κεριά ίδια. Το συνθετικό κερί είναι πιο σκληρό και εκτός από πιο επίπονο, μπορεί να κάνει ζημιά στην επιδερμίδα σου. Ζήτα από την αισθητικό σου φυσικό κερί. Είναι πιο ελαστικό και δεν αφαιρεί από την επιδερμίδα σου την φυσική της ενυδάτωση.