Το φθινόπωρο δεν είναι τέλειο μόνο για τα φύλλα των δέντρων που πέφτουν και για τις ιδανικές θερμοκρασίες, που δεν είναι ούτε πολύ χαμηλές, ούτε πολύ υψηλές. Μας δίνει την δυνατότητα να προετοιμάσουμε το δέρμα μας για το κρύο και το χιόνι του χειμώνα.

Αν δεν προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου, ίσως και να κάνεις ένα κάπως άσχημο ξεκίνημα με αρκετό ξεφλούδισμα και μπόλικη ξηρή επιδερμίδα, αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Η μεταβατική περίοδος του φθινοπώρου είναι ότι πρέπει αρκεί να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας.

1.Πρόσθεσε βιταμίνη στην ρουτίνα σου

Πριν μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στα «προβλήματα» του χειμώνα, πρέπει να επανορθώσεις για τις «ζημιές» του καλοκαιριού. Η βιταμίνη C θα διορθώσει τις ανομοιομορφίες στο χρώμα, και το λεπτό, ταλαιπωρημένο δέρμα που άφησε ο ήλιος.

2.Συνέχισε να χρησιμοποιείς αντηλιακή προστασία

Ούτε να διανοηθείς να την σταματήσεις. Μπορεί ο ήλιος να μην καίει τόσο πολύ, αλλά την ζημιά του συνεχίζει να την κάνει. Το αντηλιακό πρέπει να είναι πάντα μέρος της ρουτίνας σου – όλη τη χρονιά.

3.Επισκέψου την αισθητικό σου

Όσα και να κάνεις εσύ στο σπίτι σου, η αισθητικός σου θα τα κάνει καλύτερα. Κλείσε ραντεβού για έναν βαθύ καθαρισμό και ξεφορτώσου όλα τα νεκρά και περιττά κύτταρα.

4.Κάνε απολέπιση

Συστηματικά, μια φορά την εβδομάδα κάνε μια απολέπιση στο σπίτι σου. Είναι ο καλύτερος τρόπος να κρατήσεις το δέρμα σου φρέσκο και απαλό.

5.Η ενυδάτωση ποτέ δεν σταματά

Αυτή η περίοδος είναι κάπως περίεργη. Χρειάζεσαι μια ενυδατική με πιο πλούσια υφή από αυτή του καλοκαιριού, αλλά όχι ακόμα τις βαριές χειμωνιάτικες κρέμες. Ψάξε να βρεις την ιδανική για την επιδερμίδα σου.

6.Δώσε προσοχή στα μάτια

Το ξέρεις ότι είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του δέρματος σου. Είναι το πρώτο που θα αντιδράσει στην αλλαγή του καιρού. Δώσε προσοχή στα σημάδια και μην ξεχνάς την κρέμα ματιών.

7.Άρχισε να φτιάχνεις το νεσεσέρ του χειμώνα

Αν δεν έχεις ήδη πετάξει τις περσινές σου κρέμες κάντο τώρα. Άρχισε να γεμίζεις το νεσεσέρ σου με τις νέες κρέμες που θα ανταποκρίνονται απόλυτα στις ανάγκες σου.