O boheme τύπος είναι αυτός που ζει άτακτα, χωρίς φροντίδα για το μέλλον του. Η' τουλάχιστον έτσι γράφει το λεξικό μου. Ο bourgeois από τα λίγα γαλλικά που θυμάμαι πρέπει να είναι αυτός που ανήκει στην αστική τάξη. Ο συνδυασμός του boheme και του bourgeois αποτελούν το καλύτερο wine bar που έχω συναντήσει τον τελευταίο χρόνο. Και πίνω κρασί, μόνο κρασί, σχεδόν πάντα κρασί - την μπύρα τη μισώ, αλλά μην αγχώνεσαι, κι απ' αυτή έχει. 

Στο Κουκάκι (τη δεύτερη αγαπημένη μου περιοχή μετά τη Ν. Σμύρνη) άνοιξε το ''BoBo'' και ήρθε για να μας βάλει για τα καλά σε mood Γαλλίας - τι να πίνεις το κρασί σου στην όχθη του Σηκουάνα, τι να το πίνεις μια ανάσα πάνω από τη Συγγρού, το ίδιο και το αυτό. Το ''BoBo'' σε κάνει να ξεχνάς για λίγο το που είσαι και να ταξιδεύεις νοητά προς Παρίσι μεριά - αλήθεια, μπορεί να συμβεί και με ένα ποτήρι κρασί, είναι αποδεδειγμένο! Αν νοσταλγείς τη Γαλλία ή αν προτιμάς καλό κρασί από ελληνικά χέρια, σου βρήκα που να συχνάζεις. Αν και κανονικά τα αγαπημένα σου μαγαζιά δεν τα διατυμπανίζεις, τα κρατάς σαν μικρό μυστικό ώστε να βρίσκεις πάντα τραπέζι, σου προτείνω να πας. Η λίστα με τα κρασιά είναι μεγάλη, θες μια ζωή εκεί για να τα δοκιμάσεις όλα! 

Τι άλλο σου προτείνω; Ένα ποτήρι (ή και δυο) από το moi, je n' en fous, γιατί πέρα από τη γεύση, το όνομα και μόνο βγάζει ανεμελιά, ανεξαρτησία, ένα είμαι-στον-κόσμο-μου, λίγη αλητεία και μια δόση yolo (τι εννοείς δεν είναι κριτήριο αυτό για να επιλέξεις το κρασί σου;). Αν θες να ζήσεις επικίνδυνα, δοκίμασε το cocktail Samos Mojito με βάση το ομώνυμο κρασί.

H σελίδα του BoBo στο facebook και το site του θα σε καλύψουν και με το παραπάνω! 

Ε λοιπόν à santé!