Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού που φιλοδοξούμε να καθιερωθεί ως θεσμός στα ελληνικά δρώμενα και θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου.

Στην αρένα και στο διάζωμα του Tae Kwon Do, παράλληλα με την 4η Πανελλήνια Σύνοδος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και το 13ο Πανελλήνιο Επαγγελματικό Συνέδριο “FITNESS MEETING 2015”, θα αναπτυχθούν δραστηριότητες του Sports Education Festival που ως στόχο έχουν να φέρουν τους νέους, όλων των… ηλικιών, πιο κοντά στις σύγχρονες αλλά και στις κλασσικές μορφές αθλητισμού.

Οι εκδηλώσεις θα έχουν διαδραστικό χαρακτήρα. Συμμετέχουν αθλητικοί σύλλογοι, σωματεία, σχολές, γυμναστήρια, εκπαιδευτήρια, κολλέγια κλπ με guest star την Ελένη Πετρουλάκη!

Συγκεκριμένα θα υπάρξουν δράσεις για:

Πολεμικές τέχνες
Ελληνορωμαϊκή πάλη
επιδείξεις χορού
Ημερίδα για τον Ολυμπισμό και την Εκεχειρία
Παιδότοπος για… όλη την οικογένεια
Fitness
Yoga – pilates
fashion for life

Οργανωτές του 1ου Sports Education Festival είναι η «Συμπολιτεία Ολυμπίας» και το Ινστιτούτο Έρευνας και Αγωγής του Παιδιού και οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, των Δήμων Πειραιά και Παλαιού Φαλήρου και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων .