Ναι, ναι όπου πάμε κάνουμε εντύπωση. Ναι, ναι δεν χρειάζεται να φοράμε τακούνια. Ναι, ναι δεν έχουμε κόμπλεξ με το ύψος μας. Οι άντρες, δε –ειδικά οι κοντοί- παθαίνουν κοκομπλόκο στη θέα μας ψηλής κοπέλας. 

Μιλάω εκ πείρας. Βλέπω τον κόσμο από το 1.86 μου –σας βλέπω πολύ μικροσκοπικούς, αν με ρωτάτε. Χαίρομαι και είμαι ευγνώμων για αυτό το δώρο από τον Θεό, αλλά πώς να το κάνουμε, είναι μερικά πράγματα που με εκνευρίζουν και που επαναλαμβάνονται συχνά στην καθημερινότητά μου. Όσες είστε από ένα 1.70 και πάνω, θα με καταλάβετε:

1.    Ο κόσμος που σε βλέπει πρώτη φορά σου λέει πόσο ψηλή είσαι.
Μπορείτε να καταλάβετε το σουρεάλ της υπόθεσης. «Αχ είσαι πολύ ψηλή» «Αχ, πόσο ύψος έχεις;», «Παίζεις μπάσκετ;», «Οι γονείς σου είναι ψηλοί;». Κάθε φορά οι ίδιες κοινότοπες ερωτήσεις. Κάθε φορά, η ίδια έκφραση στο πρόσωπό μου. Μα είναι δυνατόν να μου λες πόσο ψηλή είμαι;;;;;;;; Το ξέρω!!!!!!!!

 

2.    Και ο κόσμος που σε ξέρει όμως δεν πάει πίσω σε… πρωτοτυπία
«Πως είναι ο καιρός εκεί πάνω;» «Κατέβα να φάμε» και πολλές άλλες ηλίθιες εκφράσεις από άτομα που αγαπάς, παρά το γεγονός ότι ακούγονται αστείοι.


3.    Δεν μπορείς να βρεις ρούχα
Κυρίως παντελόνια αλλά και μπλούζες, μπουφάν, σακάκια, φορέματα. Όλα είναι κοντά. Ακόμα και τα μακριά φορέματα, κι αυτά κοντά είναι.

4.    Το να βρεις γκόμενο πιο ψηλό από εσένα, είναι σχεδόν αδύνατον
Βέβαια -προσωπική άποψη- αυτό δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στις σχέσεις σου. Εμένα, τουλάχιστον, δε με απασχολεί. Κυρίως ο άντρας έχει θέματα με μια ψηλή κοπέλα δίπλα του, οπότε εάν είναι ακομπλεξάριστος, προχώρα κι ας είναι και κοντός. 


5.    Δεν χωράς στους καθρέπτες.
Όλοι είναι κοντοί και πρέπει να σκύβεις. Μα μόνο για κοντούς έχουν φτιαχτεί;


6.    Δε χωράς πουθενά
Σε αεροπορικά καθίσματα,  στο λεωφορείο, στο σινεμά, στο γραφείο, στη μπανιέρα. Παντού πιέζεσαι ή στριμώχνεσαι ή σκουντουφλάς σε έπιπλα. 

7.    Το κεφάλι σου δεν υπάρχει στις φωτογραφίες
Και εκεί που κάθεσαι χαρούμενη με τις φίλες σου, λες ας τραβήξουμε μια φωτογραφία. Αν κάνεις το λάθος και το σκεφτείς όταν είστε όρθιες, πάει. Από τη μέση και κάτω θα βγεις.

8.    Κεφάλαιο αγκαλιά
Ακόμα και αυτό, καταντά αστείο… Πάει το υποψήφιο boyfriend να σε αγκαλιάσει και πέφτει κατευθείαν …. στο στήθος σου. Ε εντάξει, συνήθως τους αρέσει.

9.    Σου ζητούν να τους πιάσεις πράγματα
Το βιβλίο από το ράφι, τα ποτήρια από το ντουλάπι, τις κουρτίνες από το πατάρι και ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς… Όσο και τα χέρια σου…

 

10.    Κουράζεσαι γρήγορα και έχεις ορθοπεδικα προβλήματα
Τα άκρα των ποδιών σου κουράζονται γρήγορα, οι κάλοι πολλαπλασιάζονται, ενώ το να είσαι για πολλή ώρα όρθια είναι μαρτύριο… Θεωρείσαι και τυχερή εάν δεν έχεις πρόβλημα με τη μέση ή τον αυχένα σου –εγώ  ας πούμε πάω πάντα παρέα με τις τρεις κήλες μου-. Δυστυχώς, ένας μεγαλόσωμος άνθρωπος καταπονείται πολύ πιο εύκολα από έναν μικρόσωμο. Οπότε, προσοχή και άσκηση…