Και τώρα, λοιπόν, που έχουμε την προσοχή σου, μάθε κατά υπόλοιπα. Αυτά τα καλογυμνασμένα παλικάρια που βλέπεις είναι αθλητές. Ανήκουν στην πανεπιστημιακή ομάδα κωπηλασίας του Warwick, στη Μ. Βρετανία και μολονότι από την ομάδα τους έχουν βγει μέχρι και αθλητές με συμμετοχές σε ολυμπιάδες και παγκόσμια πρωταθλήματα, τα τελευταία χρόνια είναι γνωστοί για τις γυμνές φωτογραφίες τους.

Το 2009 κάποιος είχε την εξαιρετική ιδέα να βγάλουν ένα ημερολόγιο με γυμνές φωτογραφίες των αθλητών προκειμένου να βρεθούν έσοδα για τις ανάγκες της ομάδας. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή!

«Όταν βγάλαμε το πρώτο μας ημερολόγιο δεν είχαμε ιδέα ότι χάρη σ’ αυτό θα αποκτούσαμε τόσους φίλους και υποστηρικτές από όλο τον κόσμο», δηλώνουν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους..

Πέρσι, ύστερα από τη διαπίστωση ότι το ημερολόγιο είχε ιδιαίτερη απήχηση ανάμεσα στους γκέι, ήταν η πρώτη χρονιά που η πρωτοβουλία αυτή συνδέθηκε με τον αγώνα κατά της ομοφοβίας. Στο πλαίσιο αυτό μέρος από τα έσοδα που θα φέρουν οι πωλήσεις από το ημερολόγιο και του 2015 (το 10% συγκεκριμένα) θα διατεθεί για τους σκοπούς οργανώσεων που έχουν στόχο την καταπολέμηση της ομοφοβίας. Παράλληλα, φέτος η ομάδα προχώρησε ένα ακόμα βήμα ιδρύοντας το Sport Allies,ένα ίδρυμα που απευθύνεται σε νέους που έχουν πέσει θύμα bullying ή ομοφοβίας ή που για τους δικούς τους λόγους έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση. Μέσω του ιδρύματος, κάνουν σχετικές ομιλίες σε σχολεία, συγκεντρώνουν δωρεές για το συγκεκριμένο σκοπό και παρέχουν online στήριξη σε όποιον τη χρειάζεται.

Αν θες να δεις περισσότερα (έλα, τώρα, που δεν θες), κάνε κλικ στο site τους εδώ!

Φωτογραφίες