Ίσως έχεις διαβάσει τον πόνο μου για το ύψος μου εδώ... Αν θα ήθελες κι εσύ να είχες γεννηθεί καμιά δεκαριά πόντους ψηλότερη, με καταλαβαίνεις! Τα κακά νέα είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για να αλλάξεις το ύψος σου. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς όμως να ΦΑΙΝΕΣΑΙ πιο ψηλή! Και τα καλύτερα ότι για να το πετύχεις δεν είναι απαραίτητο να υποστείς το μαρτύριο του δωδεκάποντου (δες κι εδώ τα 7 στάδια στο μαρτύριο του τακουνιού)! Κράτα, λοιπόν, σημειώσεις και στάσου στο ύψος σου και με το παραπάνω!
 
Φόρεσε φούστες φορέματα και πανωφόρια σε γραμμή Α
 
Μπορεί οι pencil φούστες να είναι πιο σέξι, όμως ένα ρούχο που εφαρμόζει ασφυκτικά στα πόδια σου, κάνει τις γάμπες σου να δείχνουν πιο κοντές και εσένα συνολικά ακόμα περισσότερο petite. Αντίθετα, η γραμμή Α κολακεύει τη σιλουέτα γιατί «ψηλώνει» τα πόδια και μας προσθέτει μπόι!
 
Φρόντισε τα παντελόνια σου να σταματούν πάνω από τον αστράγαλο
Θα θυμάσαι τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στο Sex & The City να «οργώνει» τη Νέα Υόρκη με cropped jeans και γόβες! Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, είμαι σίγουρη ότι θα χαρείς πολύ να μάθεις ότι η Κάρι Μπράντσο, το λατρεμένο fashion icon των γυναικών κάθε ύψους, είναι μόλις 1,60μ. Το αγαπημένο της τρικ είναι αυτό: διάλεξε παντελόνια που αφήνουν να φαίνεται ο αστράγαλος κι άσε τα άλλα που σκουπίζουν το πάτωμα για τις πιο ψηλές από σένα (sorry, girl)! Θα μου πεις, τώρα, και τι να κάνω το καινούριο μου skinny jean που μου είναι (φυσικά) μακρύ; Απλώς, σήκωσε τα ρεβέρ, όπως κάνει και η Σάρα Τζέσικα!
.
Εξαφάνισε από τη ντουλάπα σου κάθε μπλούζα που φτάνει μέχρι τους μηρούς
Επανάλαβε μετά από μένα: «οποιοδήποτε top φτάνει μέχρι κάτω από την κοιλιά, κόβει πόντους από τα πόδια». Και, προφανώς, δεν το θέλουμε αυτό! Φρόντισε λοιπόν οι μπλούζες σου να σταματούν όχι πιο χαμηλά από τα οστά της λεκάνης!
 
«Ναι» στο midi, «όχι» στο maxi
Υπάρχει ένα ιδανικό μήκος φούστας για εμάς που μπαίναμε πάντα τελευταία σειρά στην παρέλαση. Λέγεται midi και είναι αυτό που σταματά κάτω από το γόνατο. Όταν λοιπόν θέλεις να φορέσεις κάτι μακρύ, προτίμησε αυτό το μήκος και όχι το μάξι που θα σε καταπιεί εντελώς. Ακόμα καλύτερα, φρόντισε η midi φούστα σου να διαθέτει και ψηλή μέση.  
 
Σταμάτα να «κρύβεσαι» μέσα στα ρούχα σου
Συμφωνώ, τα φαρδιά, χαχόλικα ρούχα είναι άνετα! Όμως όταν πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε εκατοστό της σιλουέτας, καλό είναι να επιλέγουμε ρούχα σε πιο στενή γραμμή. Απαραίτητη προϋπόθεση: φρόντισε οι μπλούζες, τα σακάκια και οι ζακέτες σου να είναι από καλής ποιότητας υφάσματα και με προσεγμένη ραφή ώστε να εφαρμόζουν άψογα!
 
Μην κρατάς τσάντες στις οποίες άνετα θα χωρούσες ολόκληρη!
Κρατώντας μια τεράστια τσάντα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δείχνεις ακόμα πιο μικροσκοπική! Διάλεξε καλύτερα μία μεσαίου μεγέθους που θα σε κολακεύει περισσότερο αλλά θα χωράει και όσα χρειάζεσαι (παρεμπιπτόντως, εάν πηγαίνεις στη σχολή, βεβαιώσου ότι έχεις πάρει τα beauty items που έχουμε καταγράψει σε λίστα εδώ...)
 
Αν πρέπει να φορέσεις τακούνια, απόφυγε όσα έχουν φαρδιά λουράκια
Οκ, αν δοκίμασες όλα τα παραπάνω και εξακολουθείς να νιώθεις... κοντή, η πιο απλή λύση είναι να φορέσεις τακούνια! Ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση όμως υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις: τα παπούτσια που δένουν με φαρδύ λουράκι στον αστράγαλο κάνουν τα πόδια να φαίνονται πιο κοντά. Αντίθετα, οι κλασικές γόβες κάνουν τα πόδια να δείχνουν και πιο ψηλά και πιο αρμονικά. Εάν θέλεις οπωσδήποτε να φορέσεις παπούτσια με λουράκια φρόντισε να είναι κομψά και λεπτά ή σε nude αποχρώσεις.