Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μία σίγουρη συνταγή για να γίνεις super sexy και όλοι να σε θέλουν. Η ομορφιά είναι, σε μεγάλο βαθμό, υποκειμενική και η έλξη ανάμεσα στους ανθρώπους μυστηριώδης!

Ευτυχώς όμως υπάρχουν μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και μέρα με την μέρα να βελτιώνεις την εικόνα σου χτίζοντας αυτοπεποίθηση, που είναι το βασικό συστατικό του sex appeal. Γιατί, αν αισθάνεσαι καλά μέσα σου, το εκπέμπεις και στους γύρω σου κι αυτό σε ανεβάζει!

1.Να επιδιώκεις την οπτική επαφή

Όχι μόνο με το άτομο που σε ενδιαφέρει ερωτικά, αλλά με όλους. Τα μάτια είναι από τα ομορφότερα χαρακτηριστικά μας και, όπως λέει και ο σοφός λαός, "καθρέφτης της ψυχής μας". Πώς γίνεται λοιπόν ο καθρέφτης της ψυχής σου να μην σε κάνει ενδιαφέρουσα για τους γύρω σου;

2.Γίνε πιο δυναμική

Ίσως είσαι γενικά χαμηλών τόνων και δεν το'χεις τόσο στον χαρακτήρα σου, αλλά δεν μιλάμε για υπερβολές. Απλά γίνε λίγο πιο χαμογελαστή, θετική και εκφραστική και δεν θα χάσεις!

3. Έχεις μυαλό-χρησιμοποίησέ το!

Μην φοβάσαι να πάρεις μέρος σε πιο "ανεβασμένες" και απαιτητικές συζητήσεις, να διαβάσεις βιβλία πάνω σε θέματα που δεν σε είχαν απασχολήσει νωρίτερα, να δεις ντoκιμαντέρ, να αποκτήσεις καινούργια ενδιαφέροντα. Όσο περισσότερες γνώσεις έχεις, τόσο πιο όμορφα και καλλιεργημένα θα μπορείς να μιλάς, πράγμα που φυσικά ενισχύει το sex appeal σου.

4. Το χιούμορ παίζει ρόλο.

Το αυθόρμητο και κοφτερό χιούμορ είναι μάλλον κάτι που το'χεις ή δεν το'χεις, δεν είμαστε όλες γεννημένες κωμικοί! Ωστόσο, το να μην παίρνεις τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου υπερβολικά στα σοβαρά σε κάνει σίγουρα πιο σέξυ (εξάλλου πόσες φορές ακούμε, τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες, ότι αναζητούν σύντροφο με χιούμορ;)

5. Μην νομίζεις ότι το να τα δείχνεις όλα είναι σέξυ

Σίγουρα το'χεις ξανακούσει: το να δείχνεις πολύ δέρμα δεν είναι σέξυ, αλλά μάλλον φτηνιάρικο και σε κάνει να δείχνεις σαν να το προσπαθείς πολύ. Αγαπάς το σώμα σου και θέλεις να το επιδείξεις; Υπέροχα! Διάλεξε ρούχα που το αγκαλιάζουν και το κολακεύουν, π.χ. μια εφαρμοστή φούστα, ένα τζιν σωλήνα με ένα όμορφο πουκάμισο ή ένα μίνι ανοιξιάτικο φόρεμα με ένα ζευγάρι ankle boots.

6. Κάνε "unfollow" τους ανθρώπους που σου προκαλούν ανασφάλειες

Είτε πρόκειται για κάποια fashion blogger που ανεβάζει συνέχεια φωτογραφίες με μπικίνι, είτε για κάποια celebrity, είτε για το instagram της Victoria's Secret, αν οι φωτογραφίες τους δεν σου προσφέρουν έμπνευση αλλά σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα για τον εαυτό σου, απλά σταμάτα να ασχολείσαι! Τα social media θα πρέπει να μας διασκεδάζουν, όχι να μας καταθλίβουν.

7. Αντί να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις σέξυ γυναίκες, διδάξου από αυτές

Για παράδειγμα, σταμάτα να θρηνείς επειδή δεν είσαι ψηλή, αδύνατη και με πλούσιο στήθος σαν τα μοντέλα της Victoria's Secret και εμπνεύσου από τα υπέροχα κυματιστά μαλλιά τους (τα οποία μπορείς εύκολα και μόνη σου να αποκτήσεις με λίγο styling το πρωί), από το λαμπερό μαυρισμένο δέρμα τους το οποίο και εσύ μπορείς να έχεις με την βοήθεια ενός σπρέυ μαυρίσματος, και από το ντεκολτέ τους που, ακόμα και αν δεν έχεις τα ίδια προσόντα, μπορείς να μιμηθείς και να εντυπωσιάσεις φορώντας ένα push-up σουτιέν σε μια βραδυνή έξοδο.

8. Καλλιέργησε τα ταλέντα σου.

Σίγουρα το έχεις προσέξει και μόνη σου.Υπάρχουν ένα σωρό καλλιτέχνες, όπως ηθοποιοί και μουσικοί, που δεν είναι ελκυστικοί με την παραδοσιακή έννοια, αλλά θεωρούνται ακαταμάχητα sexy επειδή διαθέτουν ένα πολύ σημαντικό πράγμα: Ταλέντο. Οπότε, μην αφήσεις τα δικά σου να πάνε χαμένα!

9. Ποτέ μην φοράς πράγματα που δεν σε αφήνουν να περπατήσεις ή να αναπνεύσεις.

Σίγουρα θες πάντα να δείχνεις όσο πιο προσεγμένη γίνεται, αλλά το να κυκλοφορείς με 12ποντα τα οποία σε κάνουν να παραπατάς ή με ένα φόρεμα τόσο στενό, που να μην μπορείς να κάτσεις σε καρέκλα χωρίς να φοβάσαι ότι θα σου κοπεί η ανάσα, δεν σε κάνει να δείχνεις ιδιαίτερα σέξυ. Είναι σημαντικό να δείχνεις όμορφη, αλλά και άνετη, χωρίς να ζορίζεσαι. 

10. Τόνισε τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου.

Όλες μας έχουμε κάποια χαρακτηριστικά που είναι πιο δυνατά από τα άλλα. Οφείλουμε, λοιπόν, να βγάζουμε αυτά στο προσκήνιο! Έχεις χείλη αντάξια αυτών της Αντζελίνα Τζολί; Το κραγιόν και το gloss είναι οι καλύτεροι φίλοι σου. Έχεις εντυπωσιακά μπλε μάτια; Κάνε τα να ξεχωρίσουν με μάσκαρα, liner και καλοσχηματισμένα φρύδια. Έχεις τέλεια πόδια; Προτίμησε ένα εφαρμοστό τζιν ή μια ωραία μίνι φούστα αντί για κάποιο φαρδύτερο παντελόνι.

11. Ωστόσο, μην έχεις εμμονή με την εμφάνισή σου

Πριν βγεις έξω, δωσ'τα όλα στο να γίνεις μια κούκλα. Όταν όμως, βγεις, μην τρέχεις κάθε πέντε λεπτά στο μπάνιο για να στρώσεις τα μαλλιά σου ή να ξαναβάλεις κραγιόν. Αντίθετα, εστίασε στο να κάνεις μια ευχάριστη συζήτηση με τους γύρω σου. Η υπερβολική ματαιοδοξία δεν είναι σέξυ!

12. Να επενδύεις στον εαυτό σου.

Αυτό δεν σημαίνει ντε και καλά να δώσεις ένα σωρό λεφτά για να αγοράσεις μια πανάκριβη τσάντα που σ'αρέσει, αλλά να μην παραμελείς τον εαυτό σου και να επενδύεις συχνά σε πράγματα που σε κάνουν να είσαι και να νιώθεις σέξυ, είτε πρόκειται για την αγορά άνετων και σέξυ εσωρούχων, είτε για ένα μοντέρνο κούρεμα που θα σε ανανεώσει, είτε για την εγγραφή σε μαθήματα μιας ξένης γλώσσας που πάντα λάτρευες.

13. Να μην φοβάσαι να μιλήσεις

Αν θες κάτι που πιστεύεις ότι αξίζεις, αν ξέρεις ότι έχεις δίκιο, ή ακόμα και αν ο φίλος σου θέλει να πάτε κάπου που εσύ δεν θες, φωνή έχεις-Μίλα! Δεν εννοούμε να γίνεις σκύλα και να θες να επιβάλλεις πάντα την γνώμη σου, αλλά το να έχεις θάρρος και σεβασμό στον εαυτό σου σε κάνει αξιοθαύμαστη και, φυσικά, πιο sexy!

14. Χρησιμοποίησε την αφή

Απλός και δοκιμασμένος τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή κάποιου με σέξυ τρόπο είναι το να τον αγγίξεις. Δεν χρειάζεται να πάρεις πολλή φόρα. Ένα απαλό άγγιγμα στην πλάτη ή στο μπράτσο του όταν συμφωνείς με κάτι που είπε ή αν είπε κάτι αστείο είναι αρκετό!

15. Βάζε προκλήσεις στον εαυτό σου

Είτε πρόκειται για κάποια πρόκληση στην δουλειά σου, είτε για ένα σπορ που ποτέ δεν νόμιζες ότι θα μπορούσες να κάνεις, η επιτυχία σε μια πρόκληση που αντιμετωπίζεις θα σε φορτίσει με μπόλικη αυτοπεποίθηση, η οποία θα σε ακολουθεί στην καθημερινότητά σου και θα σε κάνει να φαίνεσαι απόλυτα sexy!