.

Μπορεί να έχεις ξηρά μαλλιά από «φυσικού» σου αλλά δεν αποκλείεται να έχουν μερίδιο ευθύνης και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για το λούσιμο ή το styling. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν τρόποι να βελτιώσεις ή/και να διορθώσεις τελείως το πρόβλημα.

Το καλοκαίρι τα μαλλιά σου γίνονται ακόμα πιο θαμπά, ακόμα πιο άγρια, σπάνε πιο εύκολα και έχουν ακόμα περισσότερη ψαλίδα. Το ξέρουμε και σε καταλαβαίνουμε, είναι η εποχή που συνήθως «φτιάχνει» το δέρμα σου και είναι κρίμα να «χαλάνε» τα μαλλιά σου.

1.Βάλε ελαιόλαδο

Το πιο απλό και αποτελεσματικό που μπορείς να κάνεις σπίτι σου. Το κόλπο με το ελαιόλαδο είναι  παλιό, καλό και δοκιμασμένο. Ζέστανε ελαφρά(!) το λάδι και ασ’ το να θρέψει τα μαλλιά σου από πέντε λεπτά... μέχρι και όλο το βράδυ.

2.Μην λούζεσαι καθημερινά

Ναι ξέρουμε... ίου, αλλά η αλήθεια είναι πως τα μαλλιά μας δεν είναι «προγραμματισμένα» να λούζονται καθημερινά. Τα σαμπουάν αφαιρούν την φυσική υγρασία της τρίχας αφήνοντας τη ξηρή και αδύναμη. Τουλάχιστόν προσπάθησε να τα λούζεις μέρα παρα μέρα.

3.Χτύπα μερικά αυγά

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και λεκιθίνης, τα οποία θα δυναμώσουν τα μαλλιά σου και θα αναδομήσουν τις ξηρές και ταλαιπωρημένες τρίχες.Κάνε μια εβδομαδιαία μάσκα, χτυπώντας ένα ασπράδι αυγού με λίγο ζεστό νερό ή νερό καρύδας και πέρασε το σε όλα τα μαλλιά σου χτενίζοντας τα. Άφησε για δέκα λεπτά και ξέπλυνε πολύ καλά.

4.Χαμήλωσε την θερμοκρασία

Η υψηλή θερμοκρασία στο πιστολάκι σου καίει την τρίχα αλλά και το καυτό νερό όταν λούζεσαι κάνει μεγάλη ζημιά. Προσπάθησε το νερό να είναι ζεστό, αλλά ποτέ καυτό και τέλειωσε το «ξέπλυμα» με ένα πέρασμα κρύου νερού.

5.Μπύρα!

Μην τη χύσεις την περισευούμενη μπύρα στο νεροχύτη. Λούσε τα μαλλιά σου κανονικά και αντί για conditioner πέρνα τα μαλλιά σου με την μπύρα. Άσ’τα να στεγνώσουν φυσικά και μετά ξέπλυνε. Η πρωτείνη της μπύρας θα επαναφέρει την λάμψη.

6.Διάλεξε το σωστό σαμπουάν

Δεν αρκεί να τα λούζεις, πρέπει να επιλέγεις και το σωστό προϊόν. Γιατί νομίζεις πως έχει τόσα στο ράφι του σούπερ μάρκετ; Ίσως κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά η ομορφιά θέλει θυσίες...

7.Βάλε μαγιονέζα

Όπως καταλαβαίνεις η πρωτεΐνη είναι το μυστικό της θρέψης. Βάλε μαγιονέζα στα μαλλιά σου και κάνε μασάζ σε όλο το τριχωτό. Χτένισε και άσ’το να δράσει για 30 λεπτά.

8.Προστάτεψε τα μαλλιά σου

Δέσε ένα μαντίλι στο κεφάλι σου ή φόρα καπέλα, ο αέρας και ο δυνατός ήλιος δεν είναι συμμαχοί σου σε αυτό τον αγώνα. Μετά το κολύμπι ξέπλυνε τα μαλλιά σου με καθαρό νερό και βάλε κάποιο leave in conditioner.

9.Bελτίωσε τη διατροφή σου

 

Είναι αλήθεια αυτό που λένε πως η ομορφιά ξεκινάει απο μέσα. Φάε τροφές πλούσιες σε ωμέγα – 3 λιπαρά, όπως ξηρούς καρπούς και λιπαρά ψάρια.

 

10.Κάντο αβοκάντο!

Είναι νόστιμο, φυσικό και όχι τόσο «ίου» όπως το αυγό και η μαγιονέζα. Πολτοποίησε ένα ώριμο αβοκάντο και ανακάτεψε το με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο. Άπλωσε το στα μαλλιά σου μισή ώρα πριν λουστείς και άσ’το να δράσει.