Aντε να είσαι 26 ετών και να έχεις αποφασίσει να γίνεις καλόγρια. Άντε την ίδια στιγμή να είσαι τόσο προχώ που παίρνεις μέρος και σε τηλεοπτικό talent show. Άντε να είσαι τέτοια ταλεντάρα που φτάνεις μέχρι τον τελικό… Μέχρι εδώ, άντε και να την καταλάβω την καλλιτεχνική πορεία της Christina Scuccia. της νεαρής καλόγριας – τραγουδίστριας που κέρδισε τις εντυπώσεις και το βραβείο (συμβόλαιο με δισκογραφική) στο ιταλικό The Voice. Η συνέχεια όμως είναι, όσο να πεις, υπερβολικά ανατρεπτική! Γιατί ποιο τραγούδι νομίζεις ότι επέλεξε η Christina για πρώτο single από το πρώτο της άλμπουμ. Κάποιο από τη Μελωδία της Ευτυχίας; Έναν βυζαντινό ύμνο; Το "Θέλω να δω τον Πάπα"; Λάθος, λάθος και λάθος! Η προσωπική (όπως τονίζει) επιλογή της ήταν το Like A Virgin της Madonna και όχι δεν θέλει να προκαλέσει (όπως επίσης τονίζει)…

 

Βέβαια, από την άλλη, αν σκεφτεί κανείς ότι και η Madonna γύριζε τα βιντεοκλίπ της ημίγυμνη μέσα σε ναούς, ε, φαίνεται της το φύλαγε η καθολική εκκλησία!

Η ίδια η Christina Scuccia, λοιπόν, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η επιλογή του τραγουδιού ήταν δική της κι ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει ή να σκανδαλίσει (ναι, καλά). Άλλωστε, όπως είπε, το συγκεκριμένο κομμάτι μοιάζει περισσότερο με προσευχή παρά με ποπ επιτυχία. «Αν προσέξει κανείς τους στίχους θα διαπιστώσει ότι μιλάει για την ικανότητα που έχει η αγάπη να ξαναγεννά τους ανθρώπους και να τους απελευθερώνει από το παρελθόν τους».

Είτε σ’ αρέσει είτε δεν σ’ αρέσει πάντως ο τρόπος που βρήκε η πολύ συμπαθής κατά τα άλλα καλόγρια να παραμένει στην επικαιρότητα εφτά μήνες μετά το τέλος της εκπομπής που την έκανε γνωστή, δεν μπορείς να παραβλέψεις το γεγονός ότι τα βίντεο στο YouTube με τις εμφανίσεις της στο The Voice έχουν γίνει κάτι παραπάνω από viral, με αυτό των blind auditions (θυμάσαι; Που έλεγε το No One της Alicia Keys;) να έχει ξεπεράσει τα 64 εκατομμύρια views!

Φαίνεται στην Ιταλία δεν υπάρχει η έκφραση που λένε στο χωριό μου: ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς…