Υπάρχει ένα δημώδες που λέει «μάθε τέχνη κι άστηνα κι αν πεινάσεις πιάστηνα». Οι περισσότεροι από εμάς την άφησαν. Αλλά υπάρχουν αυτοί που δεν την άφησαν και πλέον όχι απλά δεν πεινάνε, αλλά έχουν εξασφαλίσει και τα εγγόνια τους. Ο λόγος φυσικά για τους αστέρες του Χόλιγουντ, οι οποίοι μπορούν με μία τους και μόνο εμφάνιση να βγάλουν λεφτά για τα επόμενα 5 με 10 χρόνια. Και δεν μιλάμε για αυτούς που συμμετέχουν σε ταινίες. Γιατί τα ακόμα περισσότερα λεφτά βρίσκονται στην τηλεόραση. Σε μια μεγάλη αγορά όπως οι ΗΠΑ, τα ποσά που διακινούνται μέσα από την τηλεόραση είναι 3πλάσια και βάλε από το χρέος της Ελλάδας. Τα λεφτά όμως δεν πάνε μόνο στις βιτρίνες που είναι οι ηθοποιοί. Πάνε και στους παραγωγούς οι οποίοι από ένα σίριαλ μπορούν να βγάλουν τα έξοδα και του επόμενου. Οι παρακάτω είναι η απόδειξη γιατί το αμερικάνικο όνειρο δεν πρόκειται να έχει ποτέ άλλη εθνικότητα.

Ashton Kutcher: Πρόσφατα έγινε μπαμπάς και τόσα χρόνια μάζευε φασούλι το φασούλι για να έχει κάτι να αφήσει στην κόρη του. Μόνο που το φασούλι του Κούτσερ για τη συμμετοχή του στο Two And A Half Men έχει μέγεθος 750.000 δολαρίων το επεισόδιο. Ένα επεισόδιο που διαρκεί 22 λεπτά το πολύ. Ήτοι 37.000 το λεπτό!

John Cryer :Από κοντά και ο έτερος της σειράς, ο Άλαν Χάρπερ που κάθε χρόνο βλέπει τον λογαριασμό του να φουσκώνει κατά 14.300.000 δολάρια. Πόσα μηδενικά έγραψα; Με τόσα λεφτά χάνεις το μέτρημα. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Τσάρλι Σιν έβγαζε 48.000.000 (ΣΑΡΑΝΤΑ ΟΧΤΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ) το 2011 στην τελευταία του σεζόν, τότε αυτή η σειρά είναι το απόλυτο χρυσωρυχείο.

Jim Parsons-Johnny Galecki-Kaley Cuoco: Η πρωταγωνιστική τριάδα του Big Bang Theory παρουσιάσει πορεία ανάλογη με αυτή των Friends. Στις πρώτες τρεις σεζόν έπαιρναν κάτι ψίχουλα που μετά βίας ξεπερνούσαν τα 3-4 μύρια το χρόνο. Τώρα, με τον 8ο κύκλο να έχει ξεκινήσει και οι τρεις τους θα δουν την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 1.000.000 για κάθε επεισόδιο της σειράς. Κι επειδή σταματάει στα 24 κάθε σεζόν, τότε πάμε για 24 εκατομμύρια για 8-9 μήνες δουλειάς.

Mark Harmon : Ο γκριζομάλλης ντετέκτιβ από το NCISέχει συνηθίσει εδώ και μια τριετία να αμείβεται με 525.000 δολάρια το επεισόδιο, κάτι που οδηγεί σε 12,6 εκατομμύρια για κάθε σεζόν.

Sandra Oh, Ellen Pompeo, Patrick Dempsey : Η Christina Young, η Meredith Grey και ο Derek Shepperd από το Grey’s Anatomyείναι στα μεσαία προς χαμηλά στρώματα με μόλις 325.000 δολάρια για κάθε επεισόδιο. Η πρώτη τώρα που αποχώρησε μάλλον θα πεινάσει…

Οι Παραγωγοί:

Jerry Bruckheimer, Scott Rudin, Brian Grazer, Neal H. Moritz: Κέρδη κοντά στα 2.000.000 για τις ταινίες και περίπου 200.000 δολάρια για κάθε επεισόδιο σειράς των οποίων είναι παραγωγοί.

Οι CEOs:

Leslie Moonves: Ο ισχυρός άντρας και υπεύθυνος προγράμματος του CBS τη χρονιά που μας πέρασε έβαλε στο πορτοφόλι του πάνω από 66.000.000 δολάρια. Όταν έχεις στο δίκτυό σου τα NCIS, CSI, Two And A Half Men, Big Bang Theory, How I Met Your Mother, Persons of Interest και Under The Dome τότε τα έσοδά σου μόνο δυσθεώρητα θα είναι.

Jon Feltheimer: Το Hunger Games: Catching Fire στάθηκε αρκετό για να αποφέρει στον CEO της Lionsgate 63.6 εκατομμύρια το 2013.

Philippe Daumann: Είναι επικεφαλής καναλιών όπως Nickelodeon και MTV και σ’ αυτόν οφείλεται η επιτυχία του πρώτου στην κόντρα με το κανάλι της Disney. Ως CEO της Viacom, το προσωπικό του ταμείο γέμισε με μόλις 37.2 εκατομμύρια.

ΟιTV Hosts:

Jimmy Fallon: Ο τρελός παρουσιαστής που απομυθοποιεί τους star παίρνει κάτι λιγότερο από 15 μύρια το χρόνο.

Stephen Colbert: Ο άνθρωπος που θα πάρει τη θέση του David Letterman όταν αποσυρθεί σε ένα χρόνο από τώρα είναι ακριβώς στα 15 εκατομμύρια.

Jay Leno: Τα ίδια ισχύουν και για τον κύριο εδώ, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε περικοπές και ξέπεσε από τα 25 στα 15 εκατομμύρια.

Φυσικά δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε στις δύο Σιδηρές Κυρίες, την Oprah Winfrey που έβγαζε 300.000.000 δολάρια το χρόνο, αλλά αποσύρθηκε, και την Ellen DeGenerees που πρέπει να είναι κοντά στα 100 με 120 εκατομμύρια.

Σημ:  Όλοι αυτοί είναι μόνο λίγοι και η κορυφή του παγόβουνου!!!