Το να ξυρίζεσαι με καινούργιο ξυραφάκι έχει πραγματικά φανταστικά αποτελέσματα- ω ναι, δεν είσαι η μόνη που δεν μπορεί να σταματήσει να αγγίζει τα βελούδινα πόδια της μετά από ένα τέτοιο ξύρισμα! Δεν είναι κρίμα, λοιπόν, όταν το καινούργιο σου ξυραφάκι μετά από 3-4 χρήσεις αρχίζει να στομώνει και το ξύρισμα παύει να είναι γρήγορο και αποτελεσματικό; 

Ευτυχώς, υπάρχουν 3 εύκολοι τρόποι για να κάνεις το ξυραφάκι σου να αντέξει περισσότερο, ώστε και να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς αλλά και να κάνεις οικονομία!

1. Μην το παρατάς στο ντους 

Οι περισσότερες από εμάς είτε το ξεχνάμε στο ντους, είτε το αφήνουμε επίτηδες εκεί για να το ξαναχρησιμοποιήσουμε την επόμενη φορά. Αλλά...είναι λάθος. Το να μένει συνέχεια εκτεθειμένο στα νερά κάνει το ξυραφάκι να σκουριάζει πιο εύκολα, πράγμα που είναι και ανθυγιεινό. Πρέπει λοιπόν να το αφήνεις κοντά στον νιπτήρα ή ακόμα και εκτός μπάνιου.

2. Στέγνωνέ το μετά την χρήση

Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά είναι απαραίτητο για τον ίδιο λόγο που δεν πρέπει να το παρατάς στην ντουζιέρα. Γι'αυτό μην ξεχνάς να στεγνώνεις καλά το ξυραφάκι σου με μια πετσέτα- ή ακόμα και με το σεσουάρ, γιατί όχι- μετά από κάθε ξύρισμα.

3. Βεβαιώσου ότι δεν έχουν μείνει τρίχες σφηνωμένες ανάμεσα στις λεπίδες

Είναι σημαντικό μετά το ξύρισμα να μην μένει καμιά τρίχα πάνω στο ξυραφάκι, γιατί όταν μαζευτούν πολλές, φυσικό είναι να...στουμπώσει και να μην κάνει δουλειά. Γι'αυτό πρέπει να ξεπλένεις το ξυραφάκι σου πολύ καλά, και μάλιστα, για να μην μείνει τρίχα για τρίχα σφηνωμένη, μπορείς αφού το βρέξεις να το χτυπήσεις απαλά μερικές φορές πάνω σε κάποια σκληρή επιφάνεια, π.χ. στον νιπτήρα ή στο καθισματάκι της μπανιέρας.