Με αφορμή την πρωτότυπη ιδέα “Ιf only for a second”, του Βελγικού οργανισμού MIMI FOUNDATION, δύο φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να εφαρμόσουν την ιδέα αυτή με Έλληνες καρκινοπαθείς. 

Οι φοιτητές μαζί με μια ομάδα εθελοντών κατόρθωσαν μετά δουλειά σχεδόν ενός χρόνου, να δημοσιεύσουν σε ένα βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών όλο το project «Άνοιξε τα μάτια». Σκοπός της ιδέας είναι να προτρέψει τον κόσμο να ανοίξει τα μάτια του ώστε να δει ότι ακόμη και εν μέσω κρίσης, υπάρχει θετικότητα, συνεργασία, αλληλεγγύη και δημιουργία• Πόσο μάλλον μεταξύ ανθρώπων που δεν χαίρονται το προνόμιο της υγείας. 

Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την πιο ξεχωριστή στιγμή του project, από το σημείο που ζητείται από τους συμμετέχοντες να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν τους εαυτούς τους αλλαγμένους. 

«Άνοιξε τα μάτια” είναι η στιγμή που ο φακός γεμίζει με συναισθήματα έκπληξης και ενθουσιασμού.

Με βάση την αλληλεγγύη, μέσο τη συνεργασία και σκοπό τη δημιουργία, το “Άνοιξε τα Μάτια” ήταν η αφορμή για να εφαρμοστεί η βελγική ιδέα στην ελληνική κοινωνία και να βοηθήσει ανασφάλιστους καρκινοπαθείς μέσω του ταμείου δωρεάς του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

 

Προξ. Κορομηλά 24

Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 275575

email: acadreg@city.academic.gr

www.citycollege.sheffield.eu