Το καλοκαίρι γενικά και το καλοκαίρι στην Ελλάδα ειδικά είναι μια εποχή ζόρικη για το σώμα σου λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας. Ένα καθήκον έχεις σχετικά με τα ρούχα σου αυτή την εποχή: να αγοράζεις τα κατάλληλα! Λέγοντας κατάλληλα, εννοώ να αποφεύγεις συγκεκριμένα υφάσματα και υλικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ερεθισμούς στο σώμα σου ή έστω να σε κάνουν να λιώνεις ακόμη περισσότερο από τη ζέστη. Ποια είναι αυτά;

1. Πολυεστερικά. Πολλά από τα αγαπημένα μας ρούχα είναι πολυεστερικά σε κάποιο μικρό ποσοστό, όπως για παράδειγμα στο αγαπημένο σου σατέν φόρεμα. Άσε που σε κάνουν να ιδρώνεις στο λεπτό - τι ταλέντο είναι αυτό! Όσο αέρινο και ελαφρύ κι αν είναι, δεν παύει να είναι τρομερά ανθυγιεινό για τις ζέστες.

2. Νάιλον. Από εκείνα τα κολάν που φοράς στη γυμναστική - ξέρεις εκείνα τα φωσφοριζέ - μέχρι το πιο απλό μπλουζάκι του σύμπαντος, θα δεις ότι και το νάιλον επικρατεί σε πολλά ρούχα που φοράμε καθημερινά. Σε άλλα θα το βρεις σε μεγαλύτερο και σε άλλα σε μικρότερο βαθμό, εγώ όμως θα σου μιλήσω για τα κατεξοχήν νάιλον ρούχα. Αυτά λοιπόν δεν κάνουν για τις πολύ ζεστές μέρες του χρόνου, ούτε κι όταν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα. Να το προτιμάς (αναγκαστικά δηλαδή) στη beachwear συλλογή σου , αλλά δεν είναι και για χόρταση.

3. Τεχνητό μετάξι. Σε μπερδεύει γιατί μοιάζει με βαμβακερό, αλλά πριν το αγοράσεις, πιάστο λίγο καλύτερα. Το βαμβακερό είναι τέλεια γι' αυτή την εποχή γιατί αφήνει το σώμα σου να αναπνέει και δεν σε κάνει να ιδρώνεις, ενώ το τεχνητό μετάξι έχει συνθετική φύση και μπορεί να γίνει αρκετά δυσάρεστο κάτω από το δυνατό ήλιο.

4. Μετάξι. Δεν είναι συνθετικό, ούτε το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσες να φορέσεις - την αλήθεια μου να την πω. Το θέμα είναι ότι δεν αποτελεί και την καλυτερη επιλογή, καθώς όταν θα ιδρώσεις θα κάνει στάμπα και θα κολλήσει και πάνω σου. Μπορείς να το προτιμήσεις για εκείνα τα βράδια που θα κάνει ψύχρα, στον καύσωνα ξε-χα-σε-τα!

5. Πλαστικό. Σαν να λέμε αυτά τα παπουτσάκια για τη θάλασσα που πιάνουν κιόλας το πόδι σου 100 πλευρές - λες και θέλουν να το σιγουρέψουν ότι δεν πρόκειται να αναπνεύσει ποτέ. Το πόδι σου να ξέρεις θα ιδρώνει και θα γλιστράς, αν θέλεις όμως να τα φορέσεις ντε και καλά, μπορείς να το επιχειρήσεις για όσο βρίσκεσαι μέσα στο νερό.

6. Μαλλί. Ελπίζω ότι δεν είχες έτσι κι αλλιώς σκοπό να φορέσεις κάτι μάλλινο αυτή την εποχή, αλλά ας το πω και γω για να είμαι καλυμμένη.