Ποια εταιρεία θέλει έναν εργαζόμενο αγχωμένο, κουρασμένο, κατσούφη, που κοιτάζει κάθε τόσο το ρολόι, περιμένοντας να σχολάσει για να ξεκουμπιστεί από το γραφείο του;. Προφανώς, καμία! Τι κάνουν γι' αυτό οι περισσότερες; Προφανώς, τίποτα! 

Εκτός από την Atlassian, μια εταιρεία πληροφορικής που έχει έδρα στην Αυστραλία και δραστηριοποιείται και στην Αμερική η οποία έχει λανσάρει την εξής πρωτοποριακή ιδέα: όταν προσλαβάνει έναν νέο εργαζόμενο, αντί να φροντίσει να του φορτωθεί η περισσότερη άχαρη δουλειά, σαν "ψάρι" που είναι, τον στέλνει διακοπές (μετ' αποδοχών, βεβαίως βεβαίως) πριν καν εμφανιστεί για πρώτη μέρα στη δουλειά. 

Όπως δήλωσε στη Huffington Post ο επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της Atlassian, η λογική πίσω από αυτή την πρωτοβουλία είναι ότι με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν ότι οι υπάλληλοι ξεκινούν να εργάζονται ξεκούραστοι, με όρεξη και κατά συνέπεια πιο αποτελεσματικά, καθώς έχουν την ευκαιρία να φορτίσουν τις μπαταρίες τους πριν αναλάβουν τα καινούρια τους καθήκοντα! 

Στην περίπτωση μάλιστα που κάποιος δεν θέλει να κάνει τις διακοπές του "με το καλημέρα", η εταιρεία τού επιτρέπει να κάνει χρήση του συγκεκριμένου διακαιώματος μέσα στον πρώτο χρόνο.  

Και τώρα, τύπωσε αυτό το άρθρο και άφησέ το στο γραφείο του αφεντικού σου. Ή, μάλλον, άσε καλύτερα... Αρκεί που ξέρεις ότι κάπου, κάποιος ζει το "αμερικάνικο όνειρο".