Εάν είσαι γυναίκα, τα κοσμήματα σου μάλλον θα είναι από τα αγαπημένα σου αξεσουάρ. Είτε πρόκειται για τα καθημερινά που φοράς κάθε μέρα, είτε για τα εντυπωσιακά βραδινά σου κοσμήματα, πρέπει να μάθεις τι δεν πρέπει να κάνεις προκειμένου να μην τα καταστρέψεις.

Μην τα φοράς όλη την ώρα. Συνήθως μπαίνεις στον πειρασμό να φοράς τα αγαπημένα σου κοσμήματα κάθε μέρα. Κι ακόμα κι αν τα φοράς κάθε μέρα, μην τα φοράς όλη την ώρα. Για να προστατέψεις τα κοσμήματά σου απόφυγε να τα φοράς όταν κοιμάσαι, όταν πλένεις τα πιάτα, όταν ζωγραφίζεις και γενικά όταν εργάζεσαι με τα χέρια σου.

 

 

Μην τα φοράς όταν κάνεις μπάνιο ή κολυμπάς. Το νερό καταστρέφει τα περισσότερα κοσμήματα. Κι αν όχι τόσο το νερό από μόνο του, σίγουρα όταν συνοδεύεται με χλώριο ή αλάτι. Απόφυγε να κάνεις μπάνιο ή να κολυμπάς φορώντας τα κοσμήματά σου.

 

Μην αφαιρείς τα δαχτυλίδια σου πιέζοντας την πέτρα τους. Συνήθως όταν δυσκολεύεσαι να αφαιρέσεις ένα στενό δαχτυλίδι, θα το τραβήξεις πιέζοντας την πέτρα του. Αυτό που δεν γνώριζες όμως είναι ότι με αυτό τον τρόπο η πέτρα χαλαρώνει και είναι πολύ πιο εύκολο να φύγει κάποια στιγμή. Αν δυσκολεύσαι να βγάλεις το δαχτυλίδι σου, τράβηξέ το σιγά σιγά με πολύ προσοχή.