Οι περισσότερες από εμάς ενώ θέλουμε πολύ, βαριόμαστε την επίσκεψη στο γυμναστήριο και το μηχανικό jogging, ποδήλατο, κοιλιακούς… που είναι η πλάκα σε αυτά; Φέτος το καλοκαίρι μπορείς να «δουλέψεις» το θέμα της γυμναστικής και με άλλο τρόπο.

1.Μερικοί το προτιμούν «καυτό»

Έχεις δει όλες αυτές τις βερμούδες και τις φόρμες αδυνατίσματος; Μία από τις λειτουργίες τους είναι να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος τοπικά και να σε αδυνατίζουν με τον ιδρώτα. Σκέψου το τώρα σε μια ολόκληρη αίθουσα. 37 βαθμοί κελσίου σταθεροί σε μια αίθουσα την ώρα που κάνεις hot yoga. Μπορεί να ακούγεται κάπως βασανιστικό αλλά είναι απίστευτα αποτελεσματικό. Ευτυχώς που το στρώμα σου είναι αντιολισθητικό!

2.Βάλε τις πουέντ σου

Αν νιώθεις μεγάλη για να ξεκινήσεις τώρα να φοράς τις πουέντ και την τουτού, κάνεις λάθος. Έτσι και αλλιώς η κλασική ρουτίνα με τις αεροβικές ασκήσεις στο γυμναστήριο σου είχε και τις βασικές κινήσεις του μπαλέτου, οπότε μπορείς να θεωρήσεις πως τα ξέρεις ήδη. Το μπαλέτο θα σε βοηθήσει με την στάση σου, την ισορροπία και την κίνηση σου. Ακόμα και αν δεν χάσεις κιλά, το σώμα σου θα σφίξει και τα άκρα σου θα φαίνονται πιο λεπτά.

3.Κατέβασε την εφαρμογή

Η λίστα με τις εφαρμογές για το κινητό σου φαίνεται να μην έχει τέλος. «Κατέβασε» στο κινητό σου ένα app με ασκήσεις και μπορείς να αντικαταστήσεις τον προσωπικό σου γυμναστή, με μια δωρεάν εφαρμογή. Από την άλλη μπορείς να αποκτήσεις κίνητρο βλέποντας με ποιες ασκήσεις ιδρώνουν οι διάσημοι και πετυχημένοι, και να τους μιμηθείς.

4. Πάμε στοίχημα πως έχεις δει τις video - κασέτες της μαμάς σου από την δεκαετία του ’80. Κάποια κυρία με κολάν και κορμάκι στο κουτί. Μια κορδέλα στην μέση και άλλη μία στα μαλλιά που κρατούσαν τον… όγκο τους παρά την κίνηση και τον ιδρώτα. Μάθε λοιπόν πως η –υπέρτατη- Jane Fonda κυκλοφόρησε όλες τις κασέτες του aerobic σε ψηφιακή μορφή και μπορείς να τις «κατεβάσεις» στον υπολογιστή σου. Work out!

  1. Άρχισε να χοροπηδάς

Πάρε το σκοινάκι σου και κάνε όσο περιμένεις να βγει το φαγητό από τον φούρνο. Μπορείς να δεις την αγαπημένη σου σειρά, και να γυμνάζεσαι παράλληλα. Μπορείς να κάνεις πηδηματάκια ακόμα και όταν περιμένεις να ζεσταθεί ο θερμοσίφωνας για το μπάνιο σου. Λίγα λεπτά την ημέρα, ανάμεσα στις άλλες ασχολίες σου είναι αρκετά για να μπεις σε φόρμα.