Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει το έργο της φωτογράφου Άρτεμις Μάλτα στο πλαίσιο της Ομαδικής Έκθεσης των φωτογραφικών ομάδων του ΑΠΘ και συγκεκριμένα της Φοιτητικής Εβδομάδας του Πανεπιστημίου, με τίτλο «Η φωτογραφία στο ΑΠΘ».

Η φωτογράφος φωτογράφισε φοιτητές δίνοντάς τους μόνο ένα μαντήλι και ζητώντας τους να κρύψουν όποιο μέρος του σώματός τους επιθυμούν. Μιλώντας στο foititikanea.gr, η φωτογράφος επισήμανε ότι «έναυσμα της έκθεσης αυτής, είναι η γενικευμένη αντίληψη σχετικά με το "όμορφο". Ιδιαίτερα αυτή που αναπαράγεται και υπαγορεύεται από τα ΜΜΕ και την μαζική κουλτούρα. Η δική μου προσέγγιση, δεν αναγνωρίζει ελαττώματα αλλά χαρακτηριστικά και όλα τα χαρακτηριστικά είναι όμορφα γιατί έχουν κάτι να πουν. Χρησιμοποίησα ένα μαντήλι, 12 φίλους, ένα δωμάτιο και μια κάμερα. Δίνοντας στον καθένα και την καθεμία το μαντήλι, πρότεινα να καλύψουν οι ίδιοι όχι όμορφο. Κάποιοι δεν έκρυψαν τίποτα και κάποιοι πολλά.  Κάποιοι ένιωσαν άνετα και ασφαλείς αμέσως, κάποιοι χρειάστηκαν χρόνο. Η διαδικασία έπαιξε τον ρόλο της. Όπως κι ο χώρος και η σχέση μου μαζί τους. Σαν απόρροια όλου αυτού, μια συνειδητοποίηση: Τα πρότυπα ομορφιάς υπάρχουν και ίσως θα υπάρχουν για πάντα, η επίδραση όμως που έχουν στον καθένα και την καθεμία από εμάς είναι διαφορετική, μεταβαλλόμενη, όχι προκαθορισμένη και σχετική».

Η Έκθεση θα έχει διάρκεια έως και τις 24 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή τις εργάσιμες μέρες και ώρες 8:00-13:00 και 18:00-21:00.