Οσο όμορφα και φροντισμένα κι αν είναι τα μαλλιά σου, αν η τρίχα είναι λεπτή, τότε αναμφίβολα έχεις θέμα με τον όγκο.

Λεπτή τρίχα σημαίνει άτονα μαλλιά που «πέφτουν» γύρω από το πρόσωπο σου χωρίς όγκο και σου δημιουργούν την αίσθηση του «πατικωμένου» και «λαδωμένου» τριχωτού πλάσματος...

Λούζεις συχνότερα τα μαλλιά σου με την ελπίδα να αποκτήσουν τον ανάλαφρο όγκο που ονειρεύεσαι. Τα στεγνώνεις με το κεφάλι προς τα κάτω. Δεν τα φορτώνεις με προϊόντα αλλά από την άλλη χρειάζεσαι τον αφρό και την λακ. Υπάρχουν τρόποι να βοηθηθείς. Πίστεψε μας και κάνε ότι σου πούμε.

1. Απόφυγε  τα λιπαρά προϊόντα και τα ειδικά προιόντα με έλαια. Βαραίνουν την τρίχα και πρέπει να λουστείς για να τα διώξεις από πάνω σου..

 

  1. Αν το σαμπουάν σου γράφει αυτές ammonium lauryl sulfate ή αυτές τις λέξεις, sodium lauryl sulfate, άλλαξε σαμπουάν.                                                                         

  1. Μην στεγνώνεις υπερβολικά τα μαλλιά σου με το πιστολάκι. Στέγνωσε τα μέχρι να φύγει η πολύ υγρασία, και κράτα τις κινήσεις με την βούρτσα ήρεμες και απαλές.

4. Αν έχεις ξανθά μαλλιά, πρόσεξε μην το παρακάνεις με τις βαφές με οξυζενέ και αμμωνία.Θεωρητικά ή βαφή προσθέτει όγκο στην τρίχα αλλά τελικά την καταπονεί και μακροπρόθεσμα την καταστρέφει.

5.Τα πολύ μακριά μαλλιά - ξέρεις αυτά που έχεις να κόψεις από 10 ετών- δεν είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Το μεγαλύτερο μήκος, σημαίνει και περισσότερο βάρος και  μια τρίχα που δεν αντέχει πολλά.

6.Αν εκτός από πολύ λεπτή τρίχα έχεις και  τριχόπτωση ίσως πρέπει να ρωτήσεις τον φαρμακοποιό σου για κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ή θεραπεία, που θα βοηθήσει την κατάσταση.

 

7. Παρά την λεπτή τρίχα, τα μαλλιά σου μπορεί να είναι σγουρά. Εκμεταλλεύσου το φορμάροντας τις μπούκλες σου με τα δάχτυλα και κάποιο ξηρό προϊόν.

8.Οι πλεξίδες μοιάζουν αδύναμες και παιδικές χωρίς όγκο. Μόλις δέσεις τις άκρες πιάσε κάθε γύρισμα και τράβα το ελαφρά προς τα πάνω. Θα δώσει όγκο μέχρι να πεις «όγκος».

9. Ο αφρός μαλλιών πρέπει να γίνει ο νέος ...κολλητός σου. Αρκεί να τον εφαρμόζεις σωστά όσο είναι ακόμα νωπά. Βάλε λίγο το προϊόν στην μία παλάμη και με μια χτένα στο άλλο χέρι, πάρε λίγο -λίγο τον αφρό και χτένισε τον στα μαλλιά σου ξεκινώντας 3-4 δάχτυλα κάτω από την ρίζα.

10.Μην κάνεις "αυστηρές" χωρίστρες. Τα μαλλιά με λεπτή τρίχα τείνουν να δημιουργούν την αίσθηση «καράφλας» όταν χωρίζεις τμήματα των μαλλιών σου.

11.Μπορείς  να τα φέρεις όλα από την μια πλευρά, αντίθετα από την φυσική σου χωρίστρα, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα και λίγη λακ.

12. Κοίτα ωραίο κολπάκι: Δώσε όγκο και ύψος στην αλογοουρά σου με δύο τσιμπιδάκια στο κάτω μέρος.

13. Αναζήτησε στο κομμωτήριο ή στα καταστήματα με είδη κομμωτήρίου αυτή θαυματουργή σκόνη μαλλιών με χρώμα. Μπορεί να μην έχεις να καλύψεις κενά ή άσπρες τρίχες αλλά αυτή η σκόνη κάνει θαύματα. Τραβάει την λιπαρότητα. Δίνει όγκο και δομή. Κάνει πιο εύκολη την διαδικασία του χτενίσματος.

14.Κάτι ήξεραν οι «παλιές» με τα ρολά στα μαλλιά. Όταν τα έχεις στεγνώσει, ψέκασε λίγο σπρέυ δόμησης κοντά στις ρίζες, και πέρνα 3-4 τούφες από το πάνω μέρος του κεφαλιού σε βέλκρο ρολά μεγάλου μεγέθους. Λίγα λεπτά είναι αρκετά, μέχρι να μακιγιαριστείς θα είσαι έτοιμη.

15.Το ξηρό σαμπουάν θα σε κάνει να ελπίζεις πως… υπάρχει ελπίδα. Προτίμησε να το χρησιμοποιήσεις το βράδυ πριν ξαπλώσεις αντί για το πρωί και θα δεις την διαφορά.

16. Ζήτα από την κομμώτρια σου να σου κόψει τις άκρες σε διαφορετικά επίπεδα. Τα σε ένα μέτριο μήκος μαλλιών, είναι ο πιο εύκολος τρόπο να δώσεις όγκο και κίνηση. Ογκο βέβαια θα σου χαρίσει   και το γνωστό φυλλάρισμα που χρόόόόνια σε παρακαλάει η κομμώτρια σου να σου κάνει κι εσύ αρνείσαι!

17.Το ξηρό σπρέυ δόμησης μπορεί να κάνει θαύματα. Ψέκασε ελαφρά και σε μικρές τούφες κοντά στην ρίζα, και άσ’την να σταθεί ανάποδα για λίγα δευτερόλεπτα. Με μια οδοντόβουρτσα (!) που θα έχεις μόνο για αυτή την δουλειά, «ξάσε» το ψεκασμένο σημείο με κινήσεις προς την ρίζα. Ρίξε τα μαλλιά στην θέση τους και δώσε την φόρμα που θες με τα χέρια σου.