Τελειώνεις ή τελείωσες τη σχολή σου και αναζητάς εταιρείες να ξεκινήσεις την καριέρα σου; Ε τότε  καλά κάνεις και διαβάζεις αυτή τη στήλη! Γιατί, εδώ, θα δεις εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που ζητούν νέες και νέους για να κάνουν την πρακτική τους.

Ελλάδα

ΜΕΙΔΑΝΗΣ: H ΜΕΪΔΑΝΗΣ (όμιλος Electroinvest), είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο της εμπορίας και διανομής ηλεκτρολογικού υλικού και μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 17 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας λύσεις ποιότητας σε επαγγελματίες και καταναλωτές. Στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης η εταιρεία ενδιαφέρεται για συνεργασία στην Αθήνα με τελειόφοιτους σπουδαστές, ηλεκτρολόγους μηχανικούς για τα καταστήματα της εταιρείας σε θέσεις συμβούλων πωλήσεων.
Επιθυμητά προσόντα:
Τελειόφοιτος ΤΕΙ με τεχνική κατεύθυνση, κατά προτίμηση στην Ηλεκτρολογία
Πολύ καλή γνώση χειρισμού H/Y (MS Office)
Γνώση συστημάτων ERP θα εκτιμηθεί
Καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας θα εκτιμηθεί
Υπευθυνότητα, μεθοδικότητα, όρεξη για εργασία και μάθηση
 Η εταιρεία προσφέρει:
Άριστες συνθήκες εργασίας σε σύγχρονο, δυναμικά αναπτυσσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον.
Συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση στο αντικείμενο.
Προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

-H XenodoxoS, μια νέα, δυναμική εταιρία στον χώρο του Ξενοδοχειακού Management, ζητεί να προσλάβει για εποχική απασχόληση - σεζόν 2015 για το ξενοδοχείο που διαχειρίζεται στη Σάμο, Eden Village Sirenes 3*+ (100 δωμάτια), μαθητές για πρακτική άσκηση service/κουζίνα. To ξενοδοχείο λειτουργεί ως υψηλού επιπέδου All Inclusive αποκλειστικά με πελάτες από Ιταλία. Παρέχεται διαμονή και πλήρης διατροφή  για μαθητές με έδρα εκτός Σάμου. Αποστολή βιογραφικών με πρόσφατη φωτογραφία. Πληροφορίες εδώ.

-Προσφέρεται θέση πρακτικής άσκησης στo Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS). Αν θες να γίνεις μέλος μια δυναμικής ομάδας και να διαχειρίζεσαι projects όπως το Getbusy.gr, Getcoding.gr και το FIT4JOBS τότε μη χάσεις την ευκαιρία να υποβάλλεις την αίτηση σου για πρακτική.
Φοιτητής/ φοιτήτρια για ενασχόληση με τις δραστηριότητες της HePIS και συγκεκριμένα:
Digital marketing
Email marketing
Content management
Yποστήριξη και διοργάνωση εκδηλώσεων
Γραμματειακή υποστήριξη
Ενημέρωση συνεργατών

Προσόντα:
Τελειόφοιτος/Τελειόφοιτη ΑΕΙ/ΤΕΙ στο χώρο του Marketing ή Διοίκησης Επιχειρήσεων
Άριστη γνώση χειρισμού MS Office (Word, Excel, Power Point)
Άριστη Γνώση Αγγλικών (C2 level)
Ικανότητες οργάνωσης, διαπραγμάτευσης, διάθεση καλής συνεργασίας και ομαδικότητας
Γνώση Photoshop, Illustrator θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
Η HePIS σας προσφέρει τη δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης.
Αποστολή βιογραφικών στο info@hepis.gr.

-Η εταιρεία "ΑΞΙΟΝΤΕΚ ΕΠΕ" είναι κατασκευαστής δομικών μηχανημάτων, με έδρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία προσφέρει πρακτική άσκηση σε τελειόφοιτο φοιτητή μηχανολογίας. Η απασχόληση θα γίνει στο τμήμα ανάπτυξης της εταιρείας και ο ασκούμενος θα ασχοληθεί με σχεδίαση μεταλλικών κατασκευών και μηχανημάτων. Προσόντα Υποψηφίου: - Είναι απαραίτητη η γνώση Αντοχής Υλικών, Στοιχείων Μηχανών, Solid Edge, AutoCad και Αγγλικής. - Θα εκτιμηθεί η γνώση γερμανικής ή ιταλικής. Αποστολή στοιχείων και βιογραφικών στο andronis@axiontek.gr.


Εξωτερικό

-Πρακτική άσκηση προσφέρεται στη P&G για ειδικότητες Ανθρώπινου Δυναμικού σε Αγγλία, Σουηδία, Ιρλανδία και Αθήνα. Δεκάδες θέσεις πρακτικής προσφέρει η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Procter & Gamble σε υποψήφια στελέχη ειδικότητας Ανθρώπινου Δυναμικού και ειδικότερα στα: Business Account/Site HR, Functional HR, Practice HR, HR Services and Solution (θέσεις εξωτερικού). Η θέση Αθήνας αφορά στο Consumer and Market και στο Strategic Sales. Πληροφορίες εδώ. 

- Ο Όμιλος Inditex αναζητά φοιτητές για πρακτική άσκηση στο κομμάτι της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του HR για τρεις μήνες τουλάχιστον στο Λονδίνο. Βιογραφικά στο giotagi@uk.inditex.com ή στο 120 Regent Street I London W1B 5FE. Πληροφορίες στο
www.joinfashioninditex.com.