1.Καρύδα και κερί μέλισσας για ενυδατικά σαπούνια σώματος

Λιώσε σε μπεν μαρί την καρύδα (σάρκα ή έλαιο) μαζί με λίγο φυσικό κερί μέλισσας. Γέμισε μερικές θήκες σιλικόνης, από αυτές που φτιάχνεις τα cupcakes και άστα να κρυώσουν. Η καλή ποιότητα στα υλικά είναι αυτονόητη.

2.Λεμόνι και ελαιόλαδο για τις ξύλινες επιφάνειες

Στύψτε μερικά λεμόνια και προσθέστε ίση ποσότητα ελαιόλαδου. Με ένα καθαρό πανί περάστε τις ξύλινες επιφάνειες που χρειάζονται ανανέωση. Το ξύλο θα φαίνεται σαν καινούργιο.

3.Μαγειρική σόδα και έλαιο λεβάντας για αρωματικό χώρου

Σε ένα μικρό βαζάκι ρίξε μερικές κουταλιές μαγειρικής σόδας και λίγες σταγόνες από το έλαιο λεβάντας ή άλλο άρωμα της επιλογής σου. Τοποθέτηση το στο τραπέζι ή σε κάποιο ράφι κοντά σε παράθυρο και άσε το άρωμα να φρεσκάρει τον χώρο σου.

4.Θαλασσινό αλάτι και ελαιόλαδο για την απολέπιση σώματος

Σε ένα βάζο βάλε μπόλικο θαλασσινό χοντρό αλάτι και πρόσθεσε παρθένο ελαιόλαδο ανακατεύοντας. Μόλις πάρει την κατάλληλη υφή του scrub σταματάς και κλείνεις το καπάκι του βάζου.

5.Ελαιόλαδο και αλόη για ξύρισμα

Μπορείς να φτιάξεις ποσότητα και να την έχεις έτοιμη ή κάθε φορά να ανακατεύεις στο χέρι σου λίγο. Με ελαιόλαδο και ένα φυσικό τζελ αλόης θα έχεις το πιο ενυδατικό – ξυριστικό προϊόν.

6.Βρώμη και ελαιόλαδο για μάσκα μαλλιών

Ενυδάτωση και φροντίδα σε συνδυασμό με λάμψη. Ανακάτεψε δυο, τρείς κουταλιές βρώμης με λίγο λάδι έως ότου γίνει μια απαλή πάστα. Πέρασε την στα μαλλιά σου μία φορά την εβδομάδα για θρέψη και λάμψη.

7.Μαγειρικό ξύδι και στοματικό διάλυμα για ξεκούραστα πόδια

Μετά από μια δύσκολη μέρα θες κάτι που θα ξεκουράσει τα πόδια σου. Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό πρόσθεσε ξύδι και στοματικό διάλυμα και δεν θα ξανά αγοράσεις άλατα ποτέ!

8.Αγγούρι και ασπράδια αυγών για καταπραϋντική μάσκα προσώπου

Πολτοποίησε ή τρίψε ένα αγγουράκι και ανακάτεψε το με το ασπράδι ενός μεγάλου αυγού που έχεις χτυπήσει μέχρι να αφρατέψει. Άπλωσε το στο πρόσωπο σου εκτός από την περιοχή των ματιών και άστο να στεγνώσει. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και άπλωσε πλούσια ενυδατική

9.Αγγούρι και μέλι για τόνωση της επιδερμίδας

Και πάλι πολτοποίησε ή τρίψε όσο αγγούρι χρειάζεσαι και ανακάτεψε το με μέλι. Αν το βάλεις για λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων θα γίνει πιο ρευστό… άρα και πιο εύκολο να το απλώσεις στο σώμα σου.

10.Χυμός λεμονιού και ξύδι για να ξεβάψεις τα νύχια σου

Αν ξέμεινες από ασετόν μην αγχώνεσαι. Ανακάτεψε χυμό λεμονιού με ξύδι και ξέβαψε τα νύχια σου χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.