Ακόμη κι αν είσαι το πιο ειλικρινές πλάσμα σ' αυτό τον πλανήτη (μετά από μένα φυσικά), θα έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να πεις ένα ψέμα, ένα αθώο ψέμα, ένα απαραίτητο ψέμα, ένα ψέμα πρέπει-να-το-πω-δε-γίνεται-αλλιώς. Και θα είναι ψέμα να πεις ότι δε λες ψέματα, εξάλλου τα αθώα/απαραίτητα μετράνε όντως για ψέματα; Δεν είναι λύσεις ανάγκης; Έκτακτης ανάγκης, πολύ έκτακτης. Όπως τα παρακάτω ας πούμε:

1. Είμαι έτοιμη. Και δεν έχεις καν σηκωθεί από το κρεβάτι σου. Αυτό το ψεύτικο είμαι έτοιμη σημαίνει κάθομαι ακόμη με τις πιτζάμες, τρώω ποπ κορν, βλέπω ταινία και μόλις τελειώσει θα έρθω - ακόμη κι αν χρειαστεί να περιμένεις καμιά ώρα.

2. Ξεκινάω τώρα, είμαι στην πόρτα, ενώ είσαι σε μια φάση παρόμοια με την παραπάνω. Για την ακρίβεια, πρόκειται για τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι όντως πρέπει να φύγεις, οπότε ανοίγεις την ντουλάπα σου για να βρεις τι θα φορέσεις, κάνεις μπάνιο, φτιάχνεις μαλλιά, βάφεσαι..ε και μετά από 1,5 ώρα είσαι όντως στην πόρτα έτοιμη να φύγεις - σιγά το ψέμα δηλαδή, ώχου!

3. Έχω άπειρη δουλειά, δε γίνεται να βγούμε. Όπου δουλειά, μπορείς φυσικά να προσθέσεις βαρεμάρα. Απλά δε θες να βγεις ή συγκεκριμένα μ' αυτό το άτομο, αλλά τι να πεις; Δεν είναι σωστό να πληγώσεις τη φίλη ή το φίλο σου που θέλει να σε δει. Μ' ένα τέτοιο μικρό ψεματάκι είναι όλοι ευχαριστημένοι.

4. Μια χαρά είμαι. Τόσο μια χαρά που μπορεί να σκοτώσω και άνθρωπο αλλά και εσύ που με ρωτάς αν έχω κάτι βάζεις σε κίνδυνο τη σωματική σου ακεραιότητα να ξέρεις. 

5. Σιγά την όμορφη, έτσι είναι οι όμορφες μωρέ; Ξέρεις πότε το λες αυτό έτσι; Όταν η κολλητή σου θα σου δείξει την πρώην του νυν της ή τη νυν του πρώην, όσο συμπαθητική-όμορφη-νόστιμη βρεις αυτή την κοπέλα ξέρω πολύ καλά τι θα πεις : ότι απλά δε βλέπεται.

6. Όχι ρε δε ζηλεύω, τι να ζηλέψω; Aν θες να γίνεις ακόμη πιο πειστική μπορείς να το επαναλαμβάνεις έτσι όπως ψαχουλεύεις το προφίλ του αγοριού σου στο facebook. Ναι μωρέ ξέρω, δεν είναι ζήλεια, είναι απλά μια φωτιά που σιγοκαίει μέσα σου.

7. Έχω τελειώσει με την εργασία, απλά την ξανακοιτάω. Αναρωτιέμαι πόσες φορές θα έχει ακούσει αυτή η έρημη η καθηγήτρια αυτό το ψεμα-τάκι. Εννοείται πως ακόμη δεν έχεις βρει ούτε τη βιβλιογραφία για το θέμα της εργασίας σου - κακή επιλογή.

8. Μα διάβαζα όλη μέρα, αλλά κανείς από την τάξη δεν έγραψε καλά έτσι και αλλιώς. Από τις πιο κλασικές ατάκες-ψέμα παρηγοριάς που είχες να πεις στους γονείς σου μετά από κάθε αποτυχημένο διαγώνισμα, λες και την ενδιαφέρει τη μαμά σου τι κάνουν τα άλλα παιδάκια όταν πρόκειται για αποτυχία - μόνο όταν πετυχαίνουν κάτι στο χτυπάει, στην αποτυχία δεν την ενδιαφέρει καθόλου τι κάνουν.

9. Αχ μόλις είδα το μήνυμα σου! Ούτε καν όμως, το έχεις δει εδώ και δυο ώρες - από την ώρα που το έλαβες δηλαδή - και προτιμάς να τρέξεις δέκα φορές το τετράγωνο παρά να απαντήσεις. 

Και ποια είναι άραγε τα 20 νούμερα για τα οποία λέει πάντα ψέματα μια γυναίκα;