Εντάξει, το γενικό σκεπτικό είναι πως, όταν πρόκειται για μόδα και στυλ, δεν πρέπει να ακολουθούμε τυφλά κανόνες και περιορισμούς. Δε βλάπτει όμως να γνωρίζουμε και 2-3 πράγματα που έχουν πει κάποιοι ειδικοί του είδους (κάαατι θα ξέρουν κι αυτοί) και να ακολουθούμε ό,τι πιστεύουμε ότι μας εκφράζει. Για πάμε να δούμε.

1. Να φοράς τακούνια ακόμα κι αν πεθαίνεις στον πόνο - Rebecca Taylor

Με την πρώτη ακούγεται λίγο χαζό και ανούσιο, η αλήθεια όμως είναι πως άλλο πράγμα τα τακούνια βρε παιδί μου! Δε λέω να τα φοράς στη σχολή, στο μετρό, στον καφέ κτλ, αξίζει όμως να τα φορέσεις στις βραδινές σου εξόδους ή σε σημαντικές συναντήσεις και ραντεβού. Φυσικά, μην ξεχνάμε το κόλπο με τις φλατ μπαλαρίνες στην τσάντα, που θα φορέσεις πριν και μετά τα 12ποντα. Να είμαστε και λίγο πρακτικές, ε.

2. Πάντα να κάνεις statement με χρώματα και patterns - Salvador Perez

Προσωπικά είμαι της άποψης «θα σταματήσω να φοράω μαύρο χρώμα όταν εφευρεθεί κάποιο πιο σκούρο», δε μπροώ όμως να αρνηθώ το πόοοοση διαφορά κάνουν τα χρώματα στο ντύσιμο. Σκέψου το, όποτε επιχειρήσεις να φορέσεις μια έντονη απόχρωση ή ένα ενδιαφέρον print, δε κάνεις περισσότερα κεφάλια να γυρίσουν; Με την καλή έννοια, εννοείται.

3. Να φοράς ό,τι ταιριάζει στο στυλ σου, όχι ό,τι είναι «στη μόδα» – Jason Wu

Ο αγαπημένος μας κανόνας, σωστά; Δε θα περιμέναμε κάτι λιγότερο από τον Jason Wu άλλωστε. Όπως λέμε συχνά, το να έχεις μια σφαιρική ενημέρωση γύρω από τα εκάστοτε trends είναι αρκετά χρήσιμο, καλό είναι όμως να τα προσαρμόζεις στις ανάγκες και το στυλ σου, όχι να αντιγράφεις ακριβώς αυτά που βλέπεις στην πασαρέλα.

4. Αξίζει να επενδύσεις σε λίγα και καλά διαχρονικά κομμάτια που θα σε κάνουν υπερήφανη – Rebecca Minkoff

Ξέρω, στην ηλικία που είσαι – ή που είμαστε, το να περιμένεις να μαζέψεις χρήματα για να αγοράσεις μία καλή τσάντα παρά 10 άλλα πράγματα, φαντάζει κάπως... μακρινό. Και θα συμφωνήσω. Κράτησε όμως τον συγκεκριμένο κανόνα για αργότερα, όταν εκεί κοντά στα 30 θα πρέπει να αρχίσεις να χτίζεις μια σωστή γκαρνταρόμπα και να μη μαζεύεις πολλά και διάφορα που φοριούνται μια σεζόν και μετά τρώνε πέταμα.

5. Πάντα θεωρώ ότι ένα φόρεμα δεν πρέπει να επισκιάζει τον χαρακτήρα – Jenny Peckham

Τα ρούχα σου πρέπει να εκφράζουν αυτό που είσαι, όχι να δημιουργούν έναν άλλο εαυτό που πρέπει να υποστηρίξεις. Πειραματίσου, αλλά μην ξεφεύγεις εντελώς από το προσωπικό σου στυλ.

6. Κράτα το πανοφώρι σου κουμπωμένο – θα αφαιρέσει πόντους απ’ τη σιλουέτα σου – Tom Ford

Μια κουβέντα που προέρχεται από τον πιο stylish (και κούκλο, κατά την ταπεινή μου γνώμη) fashion designer. Αν το καλοσκεφτείς, ένα κουμπωμένο πανωφόρι βάζει κάποια όρια στη σιλουέτα ενώ αν το αφήσεις ανοιχτό, προσθέτει πόντους, οπτικά, που στην πραγματικότητα μπορεί να μην έχεις. Ειδικά αν δεν είσαι και 2 μέτρα.

7. Να ακούς αυτό που σκέφτονται οι άλλοι για το ντύσιμό σου – στο κάτω κάτω, η μόδα είναι ένας τρόπος επικοινωνίας – Stefano Gabbana

Δεν αναιρούμε το ότι πρέπει πα΄νω απ’ όλα να βάζεις το δικό σου fashion ένστικτο, να είσαι όμως ανοιχτή στο τι έχουν να σου πουν και οι άλλοι. Όχι τόσο για να διορθώσεις κάτι, αλλά για να ξέρεις τι εικόνα δίνεις προς τα έξω. Έλα, όλες μας ενδιαφέρει. #yeap