Ετοιμαστείτε να σας εντυπωσιάσω για πολλοστή φορά. Ο Σάμουελ Μπέκετ πριν από πολλά χρόνια είπε το εξής: Προσπαθείς. Αποτυγχάνεις. Δεν πειράζει. Προσπάθησε ξανά. Απότυχε ξανά. Μόνο να αποτύχεις καλύτερα. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις ότι το να κάνεις λάθη έστω και εσκεμμένα είναι η μεγάλη μαγεία της ζωής. Δες και αλλιώς. Όταν κάνεις λάθος χαμηλώνεις τις απαιτήσεις των άλλων και έτσι έχεις τη δυνατότητα να τους ξαφνιάσεις ευχάριστα περισσότερες φορές και με μεγαλύτερη ένταση.

Ιδίως όταν δεν μιλάμε για ηλικίες που τα λάθη έχουν δυσκολότερα γυρισμό, αλλά μιλάμε για την ηλικία των around 20’s όπου ο αυθορμητισμός και ο ενθουσιασμός μας χαλυβδώνουν ώστε να μην φοβόμαστε τα λάθη. Εσύ που είσαι κοπέλα σε αυτή την ηλικία είναι ως και απαραίτητο να κάνεις κάποια ή και περισσότερα από τα παρακάτω.

1.Να αποτύχεις παταγωδώς σε ένα μάθημα της εξεταστικής. Αν δεν σου συμβεί και μάλιστα νωρίς τότε είναι πιθανό να επαναπαυτείς και να περνάς απλώς τα μαθήματα. Το να φας μια ισχυρή ήττα θα σου δώσει κίνητρο να σαρώσεις στα επόμενα.

2. Να κάνεις μια φορά κι εσύ την πρώτη κίνηση. Όταν το κάνεις πρώτη φορά επειδή δεν ξέρεις ίσως χάσεις λίγο το μέτρο και γίνεις πιεστική. Ο άλλος θα κάνει πίσω. Δεν πειράζει. Θα έχεις μάθει πως πάει το παιχνίδι.

3. Μπορείς να γίνεις λιάρδα πριν από μια σημαντική στιγμή. Θα είναι η αποφοίτηση σου, θα είναι μια συνέντευξη για μια καλή δουλειά, θα είναι ένα ραντεβού, θα είναι ένας χωρισμός…;

4. Κάνε μια αχρείαστη αγορά. Σπατάλη κοινώς. Και δύο μη σου πω. Είδες για παράδειγμα ένα ζευγάρι μπότες που κάνουν όσο ένα μηνιάτικο; Τις αγοράζεις για να σου φύγει η κάψα και να καταλάβεις τι σημαίνει να δίνεις τόσα λεφτά για ένα μόνο αντικείμενο. Δες τη Μόνικα#1.

5. Να αφήσεις μια αδιέξοδη δουλειά για κάτι που σου αρέσει. Ξέρω ότι ακούγεται κάπως να λέω κάτι τέτοιο σε αυτές τις εποχές και εννοείται πως θα πρέπει να είσαι συμβιβασμένη με τις συνέπειες. Γιατί θα αφήσεις μια δουλειά που σου αποφέρει ένα έσοδο για να κάνεις αυτό που θες πιθανότατα με πρακτική και αμισθί για ένα διάστημα. Αν όμως η καρδιά σου το θέλει πολύ, θα της αντισταθείς;

6. Ξεφτιλίσου στον χορό. Κάνε κουλές κινήσεις απλά και μόνο για να γελοιοποιηθείς. Δεν σε νοιάζει. Είσαι way too cool για να κομπλάρεις. Μετά θα τα σκέφτεσαι και θα γελάς. Δες τη Μόνικα και τον Ρος#2

7. Στείλε μήνυμα στον πρώην ότι ζηλεύεις για τη νέα του κοπέλα. Είναι λάθος που ανοίγεσαι τόσο, αλλά σε έτρωγε η παλάμη σου να το κάνεις. Μπράβο σου λοιπόν. Θέλει κότσια να βγεις στην αρένα.

8. Πες ένα μεγάλο ψέμα για σένα. Οκ τα ψέματα είναι φτου κακά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζονται για να χτίσεις τον μύθο σου. Όλοι το κάναμε. Μόνο φρόντισε να μην περιλαμβάνει άλλους γιατί θα έχει κοντά ποδάρια.