Καλοκαίριασε  και σκέφτεσαι τον ιδρώτα και το άβολο συναίσθημα που έχεις κάποιες φορές… χμ...ανάμεσα στα πόδια σου;  Μήπως ανυπομονείς για μια αίσθηση ανάλαφρη και δροσερή; Να μπορείς επιτέλους να νιώσεις το μαγιό σου ή τα εσώρουχά  σου σαν απαλό και μεταξένιο άγγιγμα; Δεν υπάρχει λόγος να ταξιδέψεις μέχρι την Βραζιλία για να αποκτήσεις το «Brazilian bikini wax».

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κλείσεις ένα ραντεβού με την αισθητικό σου ( πρώτα ίσως θες να βεβαιωθείς ότι είναι γυναίκα)....

Αν όταν ακούς Brazilian το μόνο που σου έρχεται στο μυαλό είναι το μαγιό, τότε μάλλον χρειάζεσαι εντατικά μαθήματα στον τομέα της αποτρίχωσης και εμείς είμαστε εδώ για να στα δώσουμε και μάλιστα δωρεάν.

Μιλάμε για «αποψίλωση της δασικής περιοχής στο σύνολο της». Μιλάμε για ολική αποτρίχωση της πιο ευαίσθητης περιοχής στο σώμα σου.

Κερί πάνω στο δέρμα και απότομο τράβηγμα που θα ξεριζώσει κυριολεκτικά κάθε μικρή ή μεγαλύτερη τρίχα από τον θύλακα της. Πόνος είναι το μόνο που σκέφτεσαι και κάμποσες «κακές λέξεις» να βγαίνουν από το στόμα σου την ώρα που τα μάτια σου δακρύζουν.

 Για αρχή, ηρέμησε! Αν ήταν τόσο άσχημη εμπειρία δεν θα υπήρχαν τόσες κοπέλες που ορκίζονται στο Brazilian. Ναι, υπάρχει πόνος. Ναι, υπάρχει η άβολη στιγμή που η αισθητικός θα σου ζητήσει να ανοίξεις τα πόδια σου. Αλλά θα το ξεπεράσεις γρήγορα. Άλλωστε όλα γίνονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και αυτό είναι κάτι που θα χαρείς εσύ περισσότερο από όλους. Περισσότερο και από το αγόρι σου.

Ας τα πάρουμε με την σειρά όμως και ας δούμε βήμα - βήμα αυτά που θα πρέπει να προσέξεις στην πρώτη σου επίσκεψη στο «κρεβάτι του πόνου», εκτός του να μείνεις αξύριστη για λίγες μέρες.

Αν θες να υπολογίσεις το σωστό μήκος τρίχας, τότε σκέψου ένα κόκκο ρυζιού.  

  1. Κάνε μπάνιο και πήγαινε καθαρή και μυρωδάτη. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και η αίσθηση φρεσκάδας θα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα με το σώμα σου.

 

  1. Πρώτα αποδέξου ότι θα σε δει γυμνή. Τελείως. Με ανοιχτά πόδια που κοιτάνε προς τα πάνω. Θα σε κοιτάξει, θα σε αγγίξει, θα σε πλησιάσει πολύ. Πιο γυμνή δεν γίνεται. Αν σκέφτεσαι το Brazilian τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχεις επισκεφτεί γυναικολόγο. (Αν όχι, μήπως να το ξανασκεφτείς και να κλείσεις άλλου είδους ραντεβού;) Η αρχική διαδικασία είναι περίπου η ίδια.

 

  1. Επιλέγεις μια αισθητικό που εμπιστεύεσαι και αισθάνεσαι κάπως άνετα μαζί της. Μπαίνεις στο δωμάτιο της «εξέτασης» και βγάζεις τα ρούχα σου. Ίσως σου ζητήσουν να βγάλεις μόνο το κάτω μέρος των ρούχων και εσωρούχων σου. Ίσως σου ζητήσουν να τα βγάλεις όλα. Σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα θα σου παρέχουν κάποιους είδους πετσέτα ή ρόμπα για να καλυφθείς.

 

  1. Εξήγησε στην αισθητικό σου ακριβώς αυτό που θες. Δεν θες να γίνει κανένα λάθος. Στο Brazilian υπάρχουν συνήθως οι εξής επιλογές.
  • Τελείως γυμνό. Δεν μένεις τρίχα ούτε για δείγμα.
  • “Landing strip”. Αφήνεις μια λεπτή γραμμούλα στο μπροστινό μέρος.
  • Κάνεις σχέδια. Υπάρχουν ειδικά κουπ πατ για να φτιάξεις κάποιο σχήμα στο μπροστινό μέρος. Καρδούλες, αστέρια, κεραυνοί και βέλη. Θυμίζουν πολύ τα σχέδια στα μπισκότα.

 

  1. Περνάμε στην πράξη αυτή καθαυτή. Ξαπλώνεις στο κρεβάτι την ώρα που η αισθητικός σου παίρνει ζεστό κερί και το απλώνει τμηματικά πάνω στο τριχωτό σου. Θα το σκεπάσει με ένα κομμάτι ύφασμα ή κάποια ταινία και με το χέρι της θα το πιέσει να κολλήσει με το κερί. Θα το αφήσει λίγα δευτερόλεπτα να «στεγνώσει» και μετά θα το τραβήξει με το ένα χέρι, απότομα και με κοφτή κίνηση, την ώρα που με το άλλο χέρι κρατά το δέρμα σου για αντίσταση. Ετοιμάσου να σφίξεις τα δόντια σου.

 

  1. Εντάξει, το έχουμε; Η αλήθεια είναι πως κάποια σημεία θα «τσούξουν» περισσότερο από άλλα. Συνήθως πρώτα ξεμπερδεύεις με το μπροστινό μέρος και μετά με τα πλαϊνά. Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα κομμάτια.

 

  1. Κυκλοφορεί καυτό κερί σε ευαίσθητα σημεία, δεν θες να πάει τίποτα στραβά. Σειρά έχουν τα πιο «εσωτερικά» τμήματα. Θα χρειαστεί να ανοίξει τα πόδια σου και θα χρειαστεί να σε αγγίξει. Σε αυτό το σημείο έχεις τις περισσότερες νευρικές απολήξεις οπότε είναι και το χειρότερο κομμάτι από άποψη πόνου.

  1. Η επόμενη στάση λέγεται η «στάση του σκύλου» στην γιόγκα. Θα στηθείς στα τέσσερα με τα πόδια σου ελαφρώς ανοιχτά. Σε αυτό το σημείο δεν θα πονέσεις και τόσο πολύ. Είναι πιθανότερο να νιώσεις γαργαλητό και να σκάσεις στα γέλια. Συγκρατήσου και μείνε ακίνητη. Ανάλογα με το τι βολεύει την αισθητικό σου, ίσως σου ζητήσει να τραβήξεις τα πόδια σου μπροστά στο στήθος σου, ενώ είσαι ανάσκελα. Ή απλώς να ξαπλώσεις μπρούμυτα και θα φροντίσει με τα χέρια της να κρατήσει τα οπίσθια σου χώρια. Άσε τις ντροπές και κάνε ακριβώς αυτό που σου ζητάει, δεν παίρνει πολύ ώρα.

 

  1. Μόλις τελειώσει, θα περάσει την περιοχή με κάποιο λάδι που θα απομακρύνει τα υπολείμματα του κεριού. Και κάποια κρέμα για να ενυδατώσει την περιοχή. Ίσως έχουν μείνει μια δυο τριχούλες εδώ και εκεί, οπότε θα το «ξαναπεράσει» με ένα τσιμπιδάκι.

Αυτό ήταν, ανάλογα με το κερί και με το πόσο «ξεροκέφαλες» είναι οι τρίχες σου, η όλη διαδικασία θα κρατήσει από 10 μέχρι 40 λεπτά. Φρόντισε να έχεις χρόνο και να μην έχεις κανονίσει κάτι για αμέσως μετά. Και σίγουρα όχι σεξ ή γυμναστική για το επόμενο 24ωρο.

Η τριβή πάνω σε μια ερεθισμένη – ευαίσθητη – επιδερμίδα πίστεψε μας, δεν θα σου είναι καθόλου ευχάριστη. Φόρεσε κάτι άνετο και αεράτο. Προτίμησε ένα βαμβακερό εσώρουχο και μια φόρμα ή ένα φόρεμα. Και αν θες να κάνεις μπάνιο αμέσως μετά προτίμησε κάτι με ουδέτερο pH.