Δεν ξέρω τι σχέση έχεις με τις δουλειές του σπιτιού, θα υποθέσω όμως ότι ανήκεις στην πλειοψηφία που ΜΙΣΕΙ το σιδέρωμα. Σ’ αυτή την περίπτωση λοιπόν, υπάρχουν μικρά κολπάκια για να έχεις κολαριστά ρουχαλάκια χωρίς καν να ανοίξεις σιδερώστρα. Το συγκεκριμένο post βέβαια γράφεται από ένα άτομο που αντιμετωπίζει το σιδέρωμα σαν μια διασκεδαστική, αγχολυτική διαδικασία (άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, I know). Ίσως μου αρέσει επειδή συχνά πυκνά ακολουθώ μία από τις παρακάτω τεχνικές. Χα!

Σάουνα για... πουκάμισα

Αν μετά από κάθε ντους σου, αφήνεις το μπάνιο γεμάτο υδρατμούς και θολούς καθρέφτες, γιατί να μην το εκμεταλλευτείς κιόλας; Κλείσε κάθε παράθυρο και πόρτα προκειμένου να παγιδεύσεις την υγρασία και φέρε μέσα τα ρούχα που θέλουν ίσιωμα (κρέμασέ τα στην πόρτα ή σε κάποια ράγα για πετσέτες). Αν βιάζεσαι, μπορείς να τα έχεις αφήσει και από πριν ώστε η δουλειά να γίνει όσο εσύ ερμηνεύ… – συγνώμη, μπανιαρίζεσαι.

Σεσουάρ – duh!

Την επόμενη φορά που ο δικός σου θα σου κάνει παράπονα για «όλα αυτά τα άχρηστα» που κουβαλάς για το διήμερο, μπορείς κάλλιστα να του τρίψεις στην όμορφη μουρίτσα του τη διπλή ιδιότητα του σεσουάρ σου, αφού χρησιμεύει και για να σιδερώνεις τα ρούχα. Απλώς τα κρεμάς και τα περνάς με το πιστολάκι, με φορά από πάνω προς τα κάτω, μέχρι να ισιώσουν. Στοίχημα ότι στην επόμενη απόδραση θα σου θυμίσει ο ίδιος να το πάρεις μαζί.

Μας ψεκάζουν!

Δεν είμαι τρελή αλλά τη συμβουλή μου θα στη δώσω: ένα μπουκαλάκι spray γεμάτο νερό θα κρατήσει το τσαλάκωμα μακριά από τα ρούχα σου. Στάσου λίγα βήματα πίσω, ψέκασε μερικές φορές και άφησέ τα να στεγνώσουν. Αν θέλεις να βάλεις και λίγο μαλακτικό μέσα στο νερό, θα έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Tea-time!

Ok, αν σε κοιτάει κανείς όσο το προσπαθείς, θα φανεί λίγο περίεργο, όμως αλήθεια, αν έχεις κάποιο μικρό αξεσουάρ που θέλει λίγο σιδέρωμα (πχ ένα φουλάρι), δοκίμασε να το κρατήσεις πάνω από τον ατμό ενός βραστήρα που βράζει. Είναι κι αυτό μια απασχόληση μέχρι να βράσει το νερό για το τσάι σου.