Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: υπάρχουν αυτοί που από τη μέρα που γεννιούνται έχουν κάποιο άστρο και είναι υπερπροικισμένοι εξωτερικά και μένουν έτσι σε όλη τους τη ζωή και υπάρχουν κι αυτοί που ξεκινούν από ασχημόπαπα για να γίνουν το λιγότερο ωραίες πάπιες. Κάποιοι πάνε και στο στάδιο κύκνος. Αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία είναι στην ουσία οι λιγότερο τυχεροί. Ναι καλά με ακούς. Γιατί αυτοί οι τύποι είναι ακαταμάχητοι στον ερωτικό τομέα, δεν τους απορρίπτουν ποτέ ή ακόμα κι αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν το παίρνουν ως απόρριψη προς αυτούς. Βασικά ο μόνος λόγος που θα τους απέρριπτε ένας άντρας ή μια γυναίκα θα ήταν επειδή θα φοβόταν να τους κοντρολάρει.

Αυτοί οι άνθρωποι που λέτε δεν θα βιώσουν ποτέ έναν ανεκπλήρωτο έρωτα - δεν ξέρω καν αν θα νιώσουν ερωτευμένοι, μιας και ο έρωτας χρειάζεται να χτιστεί στο πέρασμα του χρόνου και αυτοί θα έχουν ως δεδομένο τον έρωτα - δεν θα φάνε ποτέ μια καλοζυγισμένη χυλόπιτα που θα τους στείλει στα πατώματα και γενικώς την ερωτική απογοήτευση σπανίως θα τη νιώσουν. Γι΄αυτό εσύ που για κάποιο λόγο δεν αισθάνεσαι η θεογκόμενα που όλοι πέφτουν στα πόδια της, μάθε ότι είσαι στην πλεονεκτική θέση. Γιατί εσύ θα ζήσεις την απόρριψη, θα την δουλέψεις, θα δεις που σε παίρνει και που όχι, θα εξελίξεις τα ελαττώματα σου και την κατάλληλη στιγμή θα βγεις στο ρινγκ για να πάρεις το καλύτερο κομμάτι.

Κατ΄αρχάς να ξέρεις ότι όλοι οι άνθρωποι περνάμε μια φάση που δεν μας κάθεται τίποτα. Που δεν σταυρώνουμε φύλλο ούτε με 4 τράπουλες. Και αυτή είναι η περίοδος που έχεις την ευκαιρία να γίνεις η πιο ελκυστική σε σένα εκδοχή του εαυτού σου. Κι αν εσύ είσαι ελκυστική σε σένα, η αυτοπεποίθηση που θα εκπέμπεις θα φανεί και στους άλλους. Και τότε ποιος σε πιάνει;

Τι θα νιώθεις

Είναι μια φάση, μια διαδικασία αυτή της χυλόπιτας - πολλώ δεν αν μιλάμε για 5-6 μαζεμένες και μακρά περίοδο ξηρασίας - που θα πεις πάμπολλα γιατί στον εαυτό σου. Θα κοιτιέσαι στον καθρέφτη και θα αναρωτιέσαι τι σου λείπει. Θα σε ρωτούν οι γύρω σου, παρεές με ζευγάρια και κάθε φορά αυτή η ερώτηση θα γίνεται όλο και πιο άβολη. Άσε που δεν θα αντέχεις να βλέπεις τους άλλους μες στα μέλια. Όχι γιατί θα τους ζηλεύεις με κακία. Αλλά γιατί είναι κάτι που το έχεις ανάγκη και σε στενοχωρεί η έλλειψη του. Μέχρι και στάδιο καταθλιψάρας να περιμένεις. Αν μπορείς να νιώσεις κάτι από αυτό χωρίς να σε διαλύσει κάνε το. Εκεί θα είναι η στιγμή που θα αναδυθείς και πάλι ψηλά. Ακούγεται εκνευριστικό όταν στο λένε, αλλά όντως το καλό έρχεται όταν παύεις να το ψάχνεις. 

Πως να το αντιμετωπίσεις

Αφού το αφήσεις να σε στείλει στα πατώματα, να σε οδηγήσει σε πάμπολλες στιγμές εσωστρέφειας, αδιαφορίας για συναναστροφή με κόσμο, Σαββατόβραδα πάνω στον καναπέ αγκαλιά με τα γόνατα σου, θα πάρεις το παλτό σου και θα βγεις έξω. Θα ανοίξεις τα μάτια σου για οτιδήποτε κινείται εκεί έξω. Όχι σεξουαλικά μιλώντας. Μιλάω για χόμπι, ενδιαφέροντα, πράγματα που θα κρατήσουν το μυαλό σου σε εγρήγορση και μακριά από την σκέψη της χυλόπιτας. Θα γίνεις μια fun to be around τύπισσα που θα την παίρνουν τηλέφωνα για να πάει μαζί τους στο μπαράκι. Πήγαινε στις συναυλίες που γουστάρεις, διάβασε βιβλία, πήγαινε στα μπουζούκια, γίνε πάλι παιδί. 

Τι θα συμβεί από κει και μετά

Μην περιμένεις μετά από αυτά να κυκλοφορείς έξω και να πέφτουν παλικάρια μπροστά σου, να σφάζονται στην ποδιά σου. Αυτό που θα συμβεί όμως είναι ότι θα έχεις διδαχθεί τόσα πολλά από το παρελθόν, θα είσαι τόσο ικανοποιημένη από τον εαυτό σου που θα καταλαβαίνεις ότι ο μόνος που θα χάσει είναι αυτός που θα σε απορρίψει. Θα είναι όμως μια διαφορετική απόρριψη. Γιατί μπορεί να τον επισκιάζει η προσωπικότητα σου ή γιατί το timing δεν ήταν καλό. Θα ξέρεις να το διαχειριστείς πλέον. Για την ακρίβεια θα δείχνεις ενδιαφέρον γνωρίζοντας ότι μάλλον δεν θα κάτσει. Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο. Μετά περνάς το κατώφλι και ένας τύπος στην άκρη του μπαρ ετοιμάζεται να σε κεράσει ένα ποτό. 

Υ.Γ. Να ξέρεις ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι θεωρητικές παπαριές. Στα λέει ένας άνθρωπος που χρειάζεται 4ο χέρι για να μετρήσει τις χυλόπιτες ;)