Είναι αγχολυτικό και σε γλιτώνει από περιττά έξοδα. Τι άλλο θες για να αρχίσεις να κάνεις το πεντικιούρ σου μόνη σου στο σπίτι; Με τα παρακάτω βήματα, θα γίνεις καλύτερη κι από nail expert! Αμέ!

Τα σωστά εργαλεία

Για ένα καλό αποτέλεσμα χρειάζεσαι τα βασικά: μία λεκάνη με χλιαρό νερό, νυχοκόπτη, μια χάρτινη λίμα, ξυλάκι για τα πετσάκια και μια ελαφρόπετρα.

Αφαίρεσε υπολείμματα από βερνίκι

Ακόμα κι αν νομίζεις ότι είναι πεντακάθαρα, πιθανότατα στα νύχια σου έχουν μείνει κάποια υπολείμματα από παλίότερο βερνίκι. Πέρασέ τα άλλη μια φορά με ασετόν για να καθαρίσουν εντελώς.

Ξεκίνα το μούλιασμα

Μόνο έτσι θα μαλακώσουν τα νύχια και τα πέλματά σου. Ένα χλιαρό ποδόλουτρο, στο οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλατα ή αιθέρια έλαια, θα σε ξεκουράσει, θα μαλακώσει τις φτέρνες σου και θα διώξει τις τοξίνες.

Κόψε και δώσε σχήμα

Με έναν νυχοκόπτη, φέρε όλα τα νύχια στο ίδιο μήκος και στη συνέχεια περιποιήσου τα με μια λίμα ώστε να μην έχουν σκληρές γωνίες. Βασικό, φρόντισε να μην τα κόψεις πολύ στις άκρες, καθώς έτσι ρισκάρεις να «γυρίσουν» μέσα στο δέρμα.

Αν υποφέρεις από πετσάκια και παρανυχίδες, άπλωσε ένα ειδικό λαδάκι που θα τα μαλακώσει και σπρώξτα προς τα μέσα με τα ειδικά ξυλάκια. Προαιρετικ βήμα, θα κάνει όμως μεγάλη διαφορά.

Αχίλλειος πτέρνα

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιαισθητικό από τις σκασμένες φτέρνες. Με μια ελαφρόπετρα, τρίψε τα σκληρά και σκασμένα σημεία και στη συνέχεια ξέβγαλε πολύ καλά.

Η τελική πινελιά

Τα βάψεις δεν τα βάψεις, καλό είναι να τα περάσεις με μια στρώση από ένα καλό base coat. Θα αποτρέψει το κιτρίνισμα και θα αποτελέσει την τέλεια βάση για το βερνίκι που θα ακολουθήσει, αν θελήσεις τελικά.