Μπορεί να είσαι στην εφηβεία και τώρα να ανακαλύπτεις το μακιγιάζ, μπορεί απλώς να μη συμπαθούσες το κραγιόν μέχρι πρότινος. Όπως και να ΄χει, αν είσαι αρχάρια στο συγκεκριμένο beauty κομμάτι, εμείς είμαστε εδώ!

Πίστευε και... ερεύνα

Όπως σε όλα τα καλλυντικά, όταν ψάχνεις κραγιόν θα βρεις ακριβά, πιο οικονομικά και πάμφθηνα. Τις περισσότερες φορές η τιμή πάει ανάλογα με την ποιότητα, όχι πάντα όμως. Καλό είναι όσο πειραματίζεσαι, να στραφείς κάπου στη μέση. Σε εταιρίες δηλαδή αξιόπιστες που όμως δε θα τινάξουν το πορτοφόλι σου στον αέρα.

Πώς (το) νιώθεις;

Μετά το χρώμα, το πιο σημαντικό είναι να βρεις την κατάλληλη υφή που ταιριάζει καλύτερα στα χείλη σου. Για παράδειγμα, τα πολύ glossy κραγιόν λιώνουν πιο εύκολα όταν κάνει ζέστη ενώ τα ματ θα μείνουν περισσότερη ώρα σταθερά. Επίσης, οι κρεμώδεις υφές είναι ιδανικές για να ενυδατώσουν τα χείλη σου ενώ για αποτέλεσμα με απίστευτη ακρίβεια στην εφαρμογή μπορείς να επιλέξεις κραγιόν σε μορφή μολυβιού.

Πάνω απ’ όλα η προσωπικότητα

Οk, είδες μια τέλεια φούξια απόχρωση στην Emma Stone και θες ακριβώς την ίδια. Πρέπει όμως να σκεφτείς παράγοντες όπως το χρώμα των μαλλιών σου και τον τόνο της επιδερμίδας σου και να αποφασίσεις σύμφωνα με αυτά. Άσε που πολλές φορές, οι αποχρώσεις που θαυμάζουμε στις celebrities δεν είναι και ό,τι πιο ιδανικό για το γραφείο ή τη σχολή.  

Να ταιριάζετε, σου λέω

Και πάμε ξανά στον τόνο της επιδερμίδας. Πάνω κάτω να θυμάσαι τα εξής: αν είσαι πολύ ανοιχτόχρωμη, πρέπει να επιλέξεις αποχρώσεις που θα δώσουν χρώμα και ζωή στο πρόσωπό σου, όπως ένα baby pink ή ένα ζωηρό ροδακινί. Αν η επιδερμίδα σου είναι πιο σκούρα, προτίμησε αποχρώσεις όπως το σάπιο μήλο και το μπορντό.

Θέλει τρόπο

Για να μη σε αγχώνει το αν θα τρέξει το χρώμα ή αν θα αλλοιωθεί, πρέπει να έχεις κάνει σωστή προετοιμασία. Αρχικά, μη χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα. Έπειτα, αν διαλέξεις κάποιο ματ κραγιόν, άπλωσέ το με ένα ειδικό πινελάκι, αφού είναι πιο σταθερό και οποιαδήποτε ατέλεια θα φαίνεται άσχημη. Τέλος, με μια μπατονέτα και ελάχιστο κονσίλερ, πέρασε όλο το περίγραμμα των χειλιών για να αναδείξεις το σχήμα και το χρώμα τους ακόμα καλύτερα!

Παν μέτρον άριστον!

Αφού λοιπόν ξεμπερδέψεις με το κραγιόν, πρέπει να δεις πώς θα το σετάρεις. Αν είναι πρωί και έχεις να πας στο γραφείο, ένα απαλό ροζ χρώμα, λίγη μάσκαρα και μια bb κρέμα αρκούν. Αν πρόκειται να βγεις πχ κι έχεις επιλέξει κατακόκκινα sexy χείλη, κάλυψε ατέλειες με ένα πιο σταθερό φον ντε τεν και ολοκλήρωσε με ένα ωραίο eyeliner.

Smooch!